Yrityskummeilla kysyntää yritysten mentoroinnissa

Yritysklinikoille on hakeutunut runsaasti yrityksiä ja uusia kummiyrityksiä on tullut mukava määrä lisää mukaan toimintaamme. Myös kummityö kiinnostaa ja olemme saaneet uusia kummeja tasaiseen tahtiin lisää.

Yrittäjän tukipalveluun on odotettavissa runsasta vilkastumista syksyn- ja kevään aikana. Meidän onkin resursoitava lisää kummeja mukaan tukipalveluumme. Taloustilanteeseen liittyy monia tekijöitä, ja tilanne voi vaihdella eri alueilla ja toimialoilla. On välttämätöntä seurata  talouden kehitystä ja pysyä ajan tasalla hallituksen päätöksistä ja niiden vaikutuksista. Me yrityskummit pyrimme auttamaan ja antamaan tukemme sekä sparraamaan yrityksiä erityyppisissä haasteissa, jotka voivat auttaa niitä selviytymään vaikeista ajoista.

Yrityskummit 2023 -konferenssi järjestettiin tänä vuonna Kuopiossa 24.-25.8. Valtakunnallisen konferenssin teemana oli Kohti uutta ja puheenvuoroissa paneuduttiin muutosjohtamiseen, tekoälyn tuomiin mahdollisuuksiin ja mikroyritysten kasvun edellytyksiin. Pirkanmaan Yrityskummit olivat tilaisuudessa runsaslukuisesti mukana oppimassa ja verkostoitumassa.

Pirkanmaan Yrityskummien hankkeet

Heinäkuun lopussa päättyi kaksivuotinen pilotti hankkeemme Yksinyrittäjän työllistämisen ja kasvun eväät. Järjestimme yksinyrittäjille tilaisuuksia ja koulutuksia sekä viestimme yrityksen kasvuun vaikuttavista asioista yhteistyössä hankekumppaneiden kanssa.

Kasvun eväät -hankkeen ikään kuin jatkona aloitimme Kuntakummi-hankkeen. Työ- ja elinkeinoministeriön rahoittaman kaksivuotisen hanke on saanut suojelijakseen kunta- ja alueministeri Anna-Kaisa Ikosen. Projektipäällikkönä Pirkanmaan Yrityskummeissa toimii Sari Neva-aho. Hanke toteutetaan ajalla 1.9.2023-31.8.2025. Tässä hankkeessa tullaan lisäämän merkittävästi yhteistyötä pirkanmaalaisten kummien, kuntien ja yritysten kanssa.  Lopputulemana tulee syntymään käytännönläheisiä yhteistyömalleja.

Hankkeista lisää verkkosivuillamme.

30-vuotinen taipaleemme on jatkunut työntäyteisenä

Julkaisemamme Kokemus auttaa – 30-vuotisjuhlakirja on ollut ahkerassa jaossa ja klikkauksia on tehty myös verkkosivuiltamme.  Jos juhlakirja on vielä selailematta, niin täältä se löytyy Pirkanmaan Yrityskummit Kokemus-auttaa .

Yritysklinikoita vuoden alusta on pidetty 145 kappaletta. Uusia kummiyrityssopimuksia olemme tehneet tänä vuonna jo 38 kappaletta. Uusia yrityskummeja olemme saaneet mukaan toimintaamme 17. Heistä kaksi uusinta esittäytyy tässä uutiskirjeessä ja verkkosivuilla.

Uusi yrityskummien valtakunnallinen CRM-Särmä järjestelmä on  otettu alkusyksystä käyttöön. Järjestelmän tuottaman tiedon avulla  pystymme seuraamaan toimintamme vaikuttavuutta ja yritysten kasvua ja kehitystä sekä  kehittämään omaa toimintaamme.

Syksy on aikaa, jolloin nousee työpöydälle ensi vuoden suunnitelmien raamitus. Yrityskummi on hyvä keskustelu- ja sparrauskumppani tähänkin työhön.

Suomen hallitukselle toivotan menestystä ja työrauhaa!

Mukavaa syksyä kaikille!

Tapani Kaskela
toiminnanjohtaja

Ajankohtaista

Kesän kynnyksellä 

TÄMÄ VUOSI ON JUHLAN JA TEKEMISEN VUOSI

Takaisin ylös