Yrityskummina autan yrittäjiä vaikeissakin tilanteissa

Kerro itsestäsi

Olen yrityskummi Tapio Somppi Pirkanmaalta ja tein yli 40 vuotta kestäneen työuran OP-Pohjolassa. Keskeisiä työtehtäviäni olivat myynnin ja asiakkuuksien johtaminen yritysasiakasliiketoiminnassa. Hallitustyöskentelyä oli myös eri yrityksissä ja yhteisöissä. Työuran sain tehdä useilla eri paikkakunnilla ja siinä pystyi hyödyntämään nuorkauppakamariaikaista verkostoa, kuten myös tässä
yrityskummitoiminnassa.

Miten korona on vaikuttanut mentorointiin?

Kun korona iski suomalaiseen yhteiskuntaan ja yrityselämään, se oli aikamoinen shokki kaikille. Mottoni on aina ollut, että ”vaikeita asioita ei olekaan ja hankalista selvitään tuossa tuokiossa”. Näin on myös yrityskummitoiminnassa, joka on erilaisine haasteineen yrittäjien ongelmien ratkaisemista. Parin viikon seisauksen jälkeen otin puhelinkeskustelujen avuksi digiloikan – Teams, Skype, Zoom ja Whatsapp tulivat tutuiksi. Näiden digiavusteisten palveluiden avulla pystyin jatkamaan mentorointia tukipalvelujen tarpeessa olevien yrittäjien kanssa. Pirkanmaan Yrityskummien ja eri toimijoiden järjestämien webinaarien kautta sain jatkuvasti ajankohtaista tietoa eri tukimuodoista, ja välitin näistä tietoa tuen tarpeessa oleville yrittäjille.

Mikä on parasta yrityskummitoiminnassa?

Koen, että yrityskummitoimintaan liittyy vahvasti yhteiskunnallinen vaikuttaminen. Toivon, että jakamalla sitä tietoa ja kokemusta, mitä minulla on, yrittäjät ja yritykset pystyvä kehittämään liiketoimintaansa ja sitä kautta synnyttämään uutta elinvoimaa ja työpaikkoja. Yrityskummitoiminta on mielestäni myös toisilta oppimista. Yrittäjiä kuuntelemalla ja hyvällä vuorovaikutuksella syntyy hyvä luottamus. Tällöin yrittäjät kokevat, että heillä on kumppani, joka kulkee heidän rinnallaan yrittäjämatkalla. Lisäksi yrityskummitoiminnan yhteisöllisyys antaa mahdollisuuden kehittymiseen ja uusiin verkostoihin, joista meidän yrityskummiasiakkaamme hyötyvät.

Juttu on osa yrityskummien #suomitoimii-sarjaa.

Teksti ja kuva Anni Järvinen

Ajankohtaista

Asiakaskuuntelun antia

Lue lisää: Asiakaskuuntelun antia

Yrityskummit ovat Tampereen pormestarille kokemuksen ääni

Lue lisää: Yrityskummit ovat Tampereen pormestarille kokemuksen ääni

Pirkanmaan Yrityskummit esittäytyvät

Lue lisää: Pirkanmaan Yrityskummit esittäytyvät

Pirkanmaan Yrityskummit valitsi Ari Nevalan Vuoden 2021 yrityskummiksi

Lue lisää: Pirkanmaan Yrityskummit valitsi Ari Nevalan Vuoden 2021 yrityskummiksi
Takaisin ylös