Yrityskummina autan yrittäjiä vaikeissakin tilanteissa

Kerro itsestäsi

Olen yrityskummi Tapio Somppi Pirkanmaalta ja tein yli 40 vuotta kestäneen työuran OP-Pohjolassa. Keskeisiä työtehtäviäni olivat myynnin ja asiakkuuksien johtaminen yritysasiakasliiketoiminnassa. Hallitustyöskentelyä oli myös eri yrityksissä ja yhteisöissä. Työuran sain tehdä useilla eri paikkakunnilla ja siinä pystyi hyödyntämään nuorkauppakamariaikaista verkostoa, kuten myös tässä
yrityskummitoiminnassa.

Miten korona on vaikuttanut mentorointiin?

Kun korona iski suomalaiseen yhteiskuntaan ja yrityselämään, se oli aikamoinen shokki kaikille. Mottoni on aina ollut, että ”vaikeita asioita ei olekaan ja hankalista selvitään tuossa tuokiossa”. Näin on myös yrityskummitoiminnassa, joka on erilaisine haasteineen yrittäjien ongelmien ratkaisemista. Parin viikon seisauksen jälkeen otin puhelinkeskustelujen avuksi digiloikan – Teams, Skype, Zoom ja Whatsapp tulivat tutuiksi. Näiden digiavusteisten palveluiden avulla pystyin jatkamaan mentorointia tukipalvelujen tarpeessa olevien yrittäjien kanssa. Pirkanmaan Yrityskummien ja eri toimijoiden järjestämien webinaarien kautta sain jatkuvasti ajankohtaista tietoa eri tukimuodoista, ja välitin näistä tietoa tuen tarpeessa oleville yrittäjille.

Mikä on parasta yrityskummitoiminnassa?

Koen, että yrityskummitoimintaan liittyy vahvasti yhteiskunnallinen vaikuttaminen. Toivon, että jakamalla sitä tietoa ja kokemusta, mitä minulla on, yrittäjät ja yritykset pystyvä kehittämään liiketoimintaansa ja sitä kautta synnyttämään uutta elinvoimaa ja työpaikkoja. Yrityskummitoiminta on mielestäni myös toisilta oppimista. Yrittäjiä kuuntelemalla ja hyvällä vuorovaikutuksella syntyy hyvä luottamus. Tällöin yrittäjät kokevat, että heillä on kumppani, joka kulkee heidän rinnallaan yrittäjämatkalla. Lisäksi yrityskummitoiminnan yhteisöllisyys antaa mahdollisuuden kehittymiseen ja uusiin verkostoihin, joista meidän yrityskummiasiakkaamme hyötyvät.

Juttu on osa yrityskummien #suomitoimii-sarjaa.

Teksti ja kuva Anni Järvinen

Ajankohtaista

Jukan juttuja osa 6: KIELIKUKKASIA

Lue lisää: Jukan juttuja osa 6: KIELIKUKKASIA

Jukan juttuja osa 5: Kummitusjuttu

Lue lisää: Jukan juttuja osa 5: Kummitusjuttu

Eero Posti – Pirkanmaan Yrityskummien vuoden 2020 yrityskummi

Lue lisää: Eero Posti – Pirkanmaan Yrityskummien vuoden 2020 yrityskummi

osa 3 – Tapasin kollegani ja kyselin kuulumisia. Hän vastasi: ”Kiitos kysymästä, hyvin menee.

Lue lisää: osa 3 – Tapasin kollegani ja kyselin kuulumisia. Hän vastasi: ”Kiitos kysymästä, hyvin menee.
Takaisin ylös