Riemukkaasti kohti kevättä, Arvoisa lukija!

Pirkanmaan Yrityskummien vuosi on startannut täydellä höyryllä! Toimintamme on ollut erittäin kysyttyä, ja klinikat ovat vetäneet puoleensa runsaasti yrityksiä.

30 v.-juhlavuotemme, vuoden 2023 lukuja: Yritysklinikoita pidettiin 193 kpl, sopimukset tehtiin 48 uuden kummiyrityksen kanssa  ja uusia yrityskummeja saimme  21 kpl.  Kummitunteja kertyi Pirkanmaalla yli 10 000 tuntia  83:n aktiiviin kummitoimintaan osallistuneen kummin voimalla.

Tavoitteita alkaneelle vuodelle

Pyrimme kasvattamaan jäsenmääräämme hallitusti motivoituneilla ja aktiivisilla kummeilla. Tavoitteemme on tavoittaa vähintään 500 pk-yritystä ja keskustella heidän kanssaan menestymisestä ja kasvusta.  Vuoden 2024 lopussa meillä on toivottavasti 150 kummiyritystä ja vähintään 100 klinikoilla aktiivisesti käyviä yrityskummia.

Kevät on laittanut kummit myös liikkeelle. Eri kunnissa on järjestetty runsaasti tilaisuuksia yrittäjille elinkaaren eri vaiheisiin. Meneillään on mm. Pirkanmaan Yrittäjien OV-kiertue, johon kummit ovat osallistuneet, on uusien yrittäjien tapaamistilaisuuksia sekä perinteisiä paikallisyhdistysten aamukahvitilaisuuksia jne. Tämä on hyvää harjoittelua Kuntakummi-hankkeen alkumetreillä.  Kuntakummi-hankkeen pilottikunnat on saatu sovituksi ja myös kuntakummivalinnat ovat käynnistyneet. Toimintamme keskiössä onkin tänä vuonna kuntatoimintamallin käyttöönotto/testaus Kuntakummi-hankkeen edetessä, yhteistyökumppaneiden kanssa. Lisää asiasta tässä uutiskirjeessä toisaalla.

Kummit myös kouluttautuvat
14.2.2024 käynnistyi Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksessa lajissaan kuudes vuoden mittainen koulutus ”Yrityskummi yritysneuvonnan osaaja”, entinen YNEAT-tutkinto. Koulutusryhmässä on 22 henkeä ja mukana on opiskelijoita myös Pirkanmaan kunnista sekä Suomen Yrityskummeista omien kummiemme lisäksi. Vuoden mittainen koulutus sisältää yhteensä 9 opintopäivää, ja se on erinomainen mahdollisuus kasvattaa osaamistamme ja verkostoitua.

Odotukset laskeneet

Valitettavasti pk-yritysten suhdanneodotukset ovat laskeneet selvästi viime syksystä. Tähän ovat vaikuttaneet erityisesti ennätysnopea korkojen nousu, jatkuva taloustilanteen heikkous ja Venäjän Ukrainaan kohdistuva hyökkäyssota. Pk-yritysten investointihalukkuus on valitettavasti vähentynyt, mutta on rohkaisevaa nähdä, että yritykset haluavat silti pitää kiinni arvokkaasta henkilöstöstään. Konkurssit ovat lisääntyneet, ja yritykset kamppailevat talousvaikeuksien kanssa. Yrittäjän Talousapu ja omat tukipalvelumme ovat olleet kovin kysyttyjä, ja tarvitsemmekin kiireesti lisää tukipalvelukummeja joukkoomme.

Pistä hyvä sana kiertämään

Ja lopuksi, pieni haaste kaikille uutiskirjeemme lukijoille: jos verkostossanne on henkilöitä, jotka voisivat olla sopivia yrityskummeiksi, niin kerrohan heille meistä! Teemme työtämme intohimolla ja pyyteettömästi, sillä haluamme aidosti auttaa yrityksiä kasvamaan ja menestymään. He voivat ottaa yhteyttä suoraan minuun, tarkemmin verkkosivuillamme www.yrityskummit.net tai täyttämällä hakulomakkeen osoitteessa https://ryhdykummiksi.yrityskummit.fi/.

2025 Uusi kippari

Täytän loppuvuodesta 66-vuotta ja olen päätökseni tehnyt tulen jäämään eläkkeelle vuoden päättyessä. Täytin virallisen eläkeiän jo toissa vuonna, mutta halusin vetää yhdistystä vielä 30-vuotisjuhlien yli. Olen myös luvannut tehtävää vastaottaessani toimia tehtävässä vähintään viisi vuotta, nyt vuosia tulee reilut kuusi. Nyt alamme etsiä uutta kipparia alukseemme, ja haku käynnistyy maaliskuussa. Joten jos tiedät jonkun, joka haluaisi ohjata yrityskummien laivaa, vinkkaa meille! Itse jään kuitenkin työhön täysillä tämän vuoden loppuun asti, joten voitte vielä hetken nauttia laivurintaidoistani.

Kaikella on aikansa⚓️🌊.

Kiitos, että olet mukana matkallamme auttamassa Pirkanmaan yrityksiä!

Tapsa Kaskela 😊

Ajankohtaista

Keskikesän kynnyksellä

30-juhlavuotemme on sujunut aktiivisesti kummityön merkeissä

Yrityskummeilla kysyntää yritysten mentoroinnissa

Takaisin ylös