YRITYSKUMMI SPARRAA LIIKETOIMINTAA, EI TEKNIIKKAA

Rakennusliike Markku Haatajan toimisto löytyy teollisuusalueelta Pirkkalasta. Ollaan lähellä lentokenttää. Kotisi tekijät, Markku ja Seppo Haataja, kulkevat toimistossa sukkasillaan, niinhän kodissakin kuljetaan. Toimistotalon vieressä on rakentamista vaille oleva tontti ja Markku Haataja miettiikin, mitähän kivaa rakentamista tontille heille tulevaisuus tuokaan.

Töitä yrityksessä tehdään määrätietoisesti yritystä koko ajan kehittäen. Korona-pandemian ollessa pahimmillaan käynnistettiin muun muassa toimintojen kehittämisprojekti, jossa huomattiin, että vastuut yrityksessä jakautuvat epätasaisesti. Taloon otettiin konsultti miettimään, kuinka yrityksessä oikein töitä prosessina tehdään.

– Ymmärsimme ulkopuolisen näkijän arvon. Asiat lähtivät heti paljon paremmille urille ulkopuolisen avulla kun, että olisimme itse prosessiamme pähkäilleet. Ulkopuolinen näkee kipupisteet, sanoo Seppo Haataja.

Konsultti tuli ja meni, mutta sai ajatuksen ulkopuolisesta toimijasta itämään. Seppo Haataja muistaa lukeneensa lehtijutun yrityskummeista, jotka tulivat 1990-luvun alun lamassa epätoivoisten yritysjohtajien tueksi. Hekin halusivat nyt ulkopuolisen näkijän, joka sparraa ja jolle voi heittää ajatuksia luottamuksellisesti.

– Meidän yrityksemme ei ole kriisissä, mutta yrityskummin halusimme. Jakke Vyyryläinen on kummimme ja tapaamme kerran kuukaudessa. Aika usein aloitamme taloudesta. Jakke ei ole rakennusalalta, mikä on pelkästään hyvä asia, ajattelee Seppo.

Yrityskummin kanssa veljekset oppivat myös puhumaan yrityksen asioista luonnollisesti ja luottamuksellisesti. Markkukin kiittelee sitä, että kummi ei ole samalta alalta kuin he.

– Rakennusalan ammattilaisen kanssa puhuisimme samoista asioista ja veikkaanpa, että samoin ajatuksin. Sen jo tiedämme, että osaamme taloja tehdä.

Kun yritys on koko olemassaolonsa ajan kasvanut tasaisesti, oletettavaa on, että kasvu jatkuu. Jossakin vaiheessa on edessä hallitustyöskentelyn terävöittäminen niin, että hallituksen tulee ulkopuolinen jäsen.

– Opettelemme vastaamaan kysymyksiin, joita emme tienneet olevankaan. Ulkopuolinen kyseenalaistaa itsestäänselvyyksiä ja haastaa miettimään. Tiedämme jo nyt, että rakennusbisneksen voi nähdä hyvin monella tavalla, ja kaikki viisaus ei välttämättä ole meillä, sanoo Seppo.

Veljekset suosittelevat yrityskummia lämpimästi yrittäjille, jotka haluavat ajatuksilleen vastakaikua kehittäessään liiketoimintaansa.

 

Hirsitaloja Saksaan

Rakennusliike Haatajan juuret ovat vuodessa 1996 ja Saksassa.

– Tein sinne hirsitalojen vuoteen 1998. Sitten muutin Suomeen ja tein kerrostalojen ikkuna-asennuksia vuoteen 2000. Vuonna 2000 tein ensimmäisen paritalon myyntiin ja taloja tehtiin 4-8 asunnon vuosivauhdilla 2007 asti. Sitten tuli Seppo osakkaaksi ja aloimme tehdä RS-kohteita, kertoo Markku Haataja.

Seppo Haataja viimeisteli insinööriopistojaan ja pääsi tekemään diplomityötään pohjoismaissa toimivaan rakennusliikkeeseen. Tavoitteena oli kehittää yhteinen toimintatapa Suomen laajuisesti asuntotuotantoon.

– Käytiin läpi hallinto, markkinointi, suunnittelu ja rakentaminen. Pääsin tähän projektiin projektisihteeriksi. Haastattelin valtavan määrän rakennusalan tekijöitä yritysten johtajista työpäälliköihin, suunnittelunohjaajiin sekä hallinnon asioista vastaaviin. Opin todella paljon, miten Suomessa RS-kohteita rakennetaan ja tämä monimutkainen kokonaisuus hallitaan.

RS-rakentamisessa rakentaja ostaa tai vuokraa tontin, perustaa asunto-osakeyhtiön, suunnittelee tontille asuinrakennuksen ja markkinoi kohdetta. Kun kauppa käy ja huoneistoja varataan, alkaa rakentaminen.

– Selvitin suomalaisen rakentamisprosessin tontin ostosta 10-vuotistarkastuksiin asti. Tästä oli hyvä ponnistaa valmiina diplomi-insinöörinä Markun yhtiökumppaniksi.

 

Tasaisesti kasvaen ja omaa polkua kulkien

Rakennusliike Markku Haataja Oy kertoo kotisivullaan tekevänsä laadukkaita muuttovalmiita taloja. Liikevaihto on kasvanut alun puolestatoista miljoonasta liki kymmeneen miljoonaan. Seppo Haataja kuvaa yrityksen liikeideaa timantin hiomisena.

–  Toki talousasiat pitää tiedostaa, mutta mikä tulee ensin – meillä timantin hiominen. Haluamme tehdä asioita aina vain paremmin. Jos euro tulisi ensin, se ajaisi varmasti lyhytnäköisiin ratkaisuihin ja pikavoittoihin. Kokemuksemme mukaan pikavoitot jossakin vaiheessa tussahtavat.

Niinpä Haatajat panostavat ennakkosuunnitteluun. Jokaista kohdetta mietitään ajatuksella, ostaisivatko he itse rakennetavaksi suunnitellun asunnon.

– Jos tuntuu vähänkin siltä, että en ostaisi, niin sitten kohteessa on jotakin kehitettävää. Meidän sloganimme on Markun kehittämä ”kotisi tekijä”. Tähän sisältyy vahvasti ajatus, että emme rakenna vain rakennuksia, kertoo Seppo.

 

”Meiltä ostetaan koti”

Uuden asunnon ostaminen on ihmisen tärkeimpiä ja kalleimpia toimenpiteitä. ”Kotisi tekijä” haluaa, että asunnon ostajalle syntyy vahva tunne, että hän on saamassa enemmän kuin pelkän asunnon.

– Meiltä ostetaan koti. Olemme muun muassa muutostöissä hyvin notkeita. Totta kai tavoitteenamme on, että ostaja saa asunnostaan mieleisen. Nykyään ei ole kovin tavallista, että oma koti tehdään itse eli pesänrakennusvietti ei pääse valloilleen. Muutostyöpalvelun ansiosta jää kuitenkin myös asunnon ostajan omalle pesänrakennusvietille tilaa, koska heillä on meidän koko yhteistyökumppanien verkosto käytettävissä, jolloin he saavat itse niin halutessaan suunnitella asiantuntijoiden kanssa vaikkapa pintamateriaalit, sävyt, saunan, keittiön ja muidenkin tilojen kalusteet ja varusteet, jos lähtökohtaisista materiaaleista ei löydy itseä puhuttelevaa vaihtoehtoa, kertoo Seppo.

– Yhtään täysin samanlaista asuntoa ei olla tehty. Palvelemisen onnistuminen näkyy siinä, että joku ostaa meiltä asunnon jo toista kertaa tai aiemmista hankkeista asunnon ostaneen asiakkaan ystävät tai tutut ostavat meiltä uudesta hankkeesta itselleen asunnon, jatkaa Markku.

Töitä tehdään Tampereen seutukunnalla. Töissä on suoraan tai yrityksen kautta on vakituisesti reilu parikymmentä henkeä.

– Väki on ollut hyvin pysyvää alihankkijoista alkaen. Koronan päätyttyä päästiin juhlimaan yhtä 20 vuoden työuraakin. Hyvin moni on ollut meillä yli 10 vuotta töissä, kertoo Seppo.

 

Rakentaminen on tiimityötä

Veljekset ymmärtävät senkin, että kaikki viisaus ei ole heillä. Siksi jokaiseen projektiin kootaan tiimi. Esimerkiksi arkkitehti tulee mukaan kuvioon jo silloin, kun esillä on tonttivaihtoehto.

– Kun joku kysyy meiltä, kiinnostaako tämä tontti, niin annamme tontin arkkitehdille visioitavaksi: mitä tähän voisi saada, kertoo Seppo.

Jotta lopputuloksesta saataisiin paras mahdollinen, tarvitaan paljon ideoita jalostettavaksi. Näitä ideoita eli arkkitehdin laatimia luonnoksia käydään isommalla porukalla läpi, jolloin jo varhaisessa vaiheessa tulee esille asioita eri näkökulmista.

– Asiantuntemuksemme pääsee esiin sitten, kun kommentoimme suunnitelmia. Meillä kaikilla on omat vahvuutemme, minulla muun muassa maanrakennus ja korkeudet. Mihin korkeuteen rakennus tehdään ja minkälaiset pihat sille tehdään, näistä kannan vastuuta, kertoo Markku.

– Minä kokoan tiimejä ja vedän prosesseja, jatkaa Seppo.

Tiimityössä olennainen tekijä on myös kohteiden myyjä. Haatajan talot on jo vuodesta 2009 myynyt kiinteistövälittäjä Eero Konttila. Ensimmäinen kohtaaminen  herätti veljekset ajattelemaan.

– Finanssikriisin aikaan hänellä oli aikaa ottaa uusi asiakas. Tiesimme Eeron vahvuudet. Eero katsoi suunnitelmiamme ja meitä, ja kysyi: ostaisitteko itse täältä asunnon. Eero lateli asiat, jotka meillä oli pielessä.

Konttila haukkui suunnitelmat, mutta veljeksille tuli vahva tunne, että hän tietää mistä puhuu. Siitä käynnistyi yhteistyö, joka on kestänyt jo 13 vuotta. Eero Konttila on veljeksillä mukana jo siinä vaiheessa, kun mietitään mistä ostetaan tontti. Ja totta kai suunnittelussa kiinteistövälittäjä on alusta asti mukana myös.

– Varmasti joku miettii, mistä välittäjä palkkansa saa, kun asunnot viedään käsistä jo rakentamisen alkuvaiheessa. Tosiasiassa takana on usein parin vuoden työ ennen kuin mitään myydään. Meille on tärkeää, että heti alussa lähdetään oikeaan suuntaan, ajattelee Seppo.

Tampereen seutukunta on vahvassa kasvussa. Vetovoima lisääntyy koko ajan muun muassa julkisen rakentamisen myötä. On areenaa ja ratikkaa. Kotisi tekijät seuraavat kasvua miettien samalla omia liikkeitään. Kun sopivia tontteja löytyy, alkaa prosessi, josta syntyy koteja tarvitseville. Kauppa käy, kun timanttia malttaa hioa. Hyvä maine kantaa.

Juha Kosonen

Ajankohtaista

Yrittäjä Virpi Lehti haluaa yrityskummi Eija Niemeltä varmuutta ajatuksilleen

Suomen johtava rappurallien valmistaja on menestyvä perheyritys

Haastavat olosuhteet ja nopea päätöksenteko DC Worksin arkea

Takaisin ylös