Uusimmat yrityskummit esittäytyvät

Pirkanmaan Yrityskummit on vahvistunut seitsemällä uudella kummilla. Jokaisella heistä on kerrottavana takanaan tai meneillään oleva oma uratarinansa. Kaikkia heitä yhdistää kokemus, jonka tuomaa taitoa ja ymmärrystä he haluavat jakaa kummiyrityksille. Näin kummit esittelevät itsensä.

Reijo Lammi

Olen Reijo Lammi, 64 v, Tampere,   eMBA, KTS (kauppiastutkinto), HHJ.

Pitkä työura elintarviketeollisuuden myyntitehtävissä, edustajasta asiakkuusjohtajaksi,  vastuualueena vähittäiskaupan avainasiakkaat, sekä kenttämyyntiorganisaation johtaminen. Osan aikaa myös teollisuus- sekä horecamyynti.

Työnantajani viimeiset 25 vuotta  norjalaisen pörssiyhtiön omistama Orkla Suomi Finland oy ab ja Felix Abba oy ab. Paremmin tunnetaan vahvoista merkkituotteistaan, esim. Panda, Taffel, Felix, Abba, Grandiosa, Oolannin, Risifrutti, Jacky Makupala jne.

Jäin Orklasta eläkkeelle elokuussa-22.  perustin asiakkaani pyynnöstä tämän vuoden alussa oman

Harrastuksista ja vapaaehtoistyöstä tuleekin pitkä lista: Pienimuotoista liikuntaa, omatoimimatkailua ja vapaaehtoistyönä  yrityskummitoiminnan lisäksi toimin SPR kielikahvilan ohjaajana, olen tuore SPR Tampereen hallituksen jäsen, toista vuotta Pirkanmaan Sovittelutoimistossa vapaaehtoinen rikos- ja riita-asioiden sovittelija, Ilves Ikuisesti ry:n toimittaja, sekä Yleisurheilufanit ry:n hallituksen jäsen.   Pari vuotta sitten kouluttauduin ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi, näitä keikkoja olen tehnyt  verkostoni henkilöiden kanssa.

 

Pekka Ihalainen

Olen Pekka Ihalainen, 70v,  Pirkkalasta. Nyt on aika jakaa osaamistani asioihin, joita olen tehnyt työelämässä yli 45 vuoden ajan: mottoni on: ” Carpe Diem ”tartu hetkeen ja poimi päivä”.

Olen työurallani ”kahlannut” suurteollisuudessa: elintarvike- metsä- sisustus- ja kemianteollisuudessa myyntiorganisaatioissa myyntimiehenä, myyntipäällikkönä, toimitusjohtajana-  yrittäjänä- sekä viimeiset vuodet n.15- vuotta liikkeenjohdon konsulttina. Kompetenssina pidän itseäni liikkeenjohdon ( toimialariippumaton ), myyntiorganisaatioiden / myynnin sekä kansainvälistymiseen kehittämisessä ( Ruotsi pääasiassa ).

Ambitioita on useampiakin harrastuksiini kohdistuen. Mainitsen kuitenkin nykyisin minulle parhaiten sopivan: uistinkalastuksen.

Olkaamme kummikaverit aktiivisia antamaan kokemuksiamme yrityksille- ja yrittäjille.

 

Eija Niemi

Olen Eija Niemi, Tampereella n. 40 vuotta asunut eteläpohjalainen. Monenlaisen työkokemuksen ohessa partio oli hyvä johtamiskoulu. Erityisen antoisaa oli Vartionjohtajan käsikirjan kirjoittaminen 1993.

Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri. Lisäksi olen suorittanut mm. yrittäjän ammattitutkinnon ja meneillään on Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto.

Olen ollut yrittäjänä 28 vuotta, josta v.2005-2022 toimin Tupperwaren maahantuojana (Keski-Suomi, Pirkanmaa ja Kanta-Häme). Nyt yritykseni Tiptop Tuote Oy harjoittaa kiinteistönvuokrausta ja majoitustoimintaa.

Kokemusta on kertynyt johtamisesta, kouluttamisesta ja organisoimisesta. Olen hyvä ideoimaan ja minulla on laajat verkostot. Vahvuuksiani ovat taito havaita toisen ihmisen lahjoja ja rohkaista. Uskon ihmisen arvopohjasta ja henkilökohtaisista mielenkiinnon kohteista kumpuavaan yrittäjyyteen.

”When you build the people, they will build your business” sanoi Brownie Wise, Tupperwaren kotimyyntikonseptin kehittäjä, ja olen nähnyt käytännössä, että näin se on.

Puolisolla oli 20 vuotta insinööritoimisto ja meillä on neljä aikuista lasta, joten yrittäjyyden ja muun elämän yhteensovittamisen haasteet ovat tuttuja.

Aikaa annan myös harrastuksilleni, joista sydäntä lähellä ovat mm. musiikki, liikunta, hyväntekeväisyys ja lukeminen.

 

Jyrki Mäkinen

Olen Jyrki Mäkinen, 67- vuotias perusinsinööri ja asun Tampereella. 15 viimeistä  työvuotta työskentelin ERP-projektipäällikkönä (IFS, SAP) ja liiketoimintaprosessien implementoinneissa Cargotecin tytäryhtiöissä.

Urani on ollut pitkä, hieno elämys alkaen Rauman Merimiesammattikoulusta. Tällä ”ruohonjuuritason oppijaksolla” opittua sain käytännössä toteuttaa Hollming Oy:n telakalla parin vuoden ajan.

Valmistuttuani konstruktiotekniikan opintolinjalta Tekusta suunnittelutyöt vaihtuivat huoltopäällikön hommiin Tamrockin kallioporauslaitteiden parissa. Työkaverini vitsaili, että lähdin korjaamaan ”suunnittelusuteni”.

Parin vuoden Australia-”opintomatkan” jälkeen sain vastuulleni muutamaksi vuodeksi globaalin huolto- ja varaosalogistiikan. Urapolku jatkui 2,5 vuoden mittaisella jaksolla juuri ostetussa Tamrockin Itävallan toimipisteessä ja sen jälkeen Patrian palveluksessa.  Lentokenttien lumityökalut kansainvälistyivät ja Patriassa valmisteltiin asiakaspalveluprosessit ja logistiikat vastaamaan Pohjois-Amerikan suurien kenttien vaatimuksia. 5 vuoden jälkeen tartuin  uuteen mahdollisuuteen – Cargotecin Project Manager ERP.

15 vuotta siinä meni, värikkäissä tapahtumissa ja erittäin monipuolisissa tehtävissä. Näitä peruja on myös viimeisin ulkomaan komennus, Toledo, Ohio.

Vahvuuteni ovat siis kertyneet kansainvälisissä toiminnoissa sekä prosessien tunnistamisessa ja kehittämisessä, mukaan lukien toiminnanohjausjärjestelmien implementointiprojektien johtamisessa.

Harrastan golfia, perhokalastusta ja patikointia. Olen kiinnostunut kielistä ja sujuvan englannin, saksan ja ruotsin jälkeen yritän nyt kehittää italiaa harvakseltaan työväenopistossa. Matkustelu maistuu.

Toimin myös Tampereen Ruoka- ja Viiniseurassa aktiivisesti.

 

Riku Mulari

Olen Riku Mulari, 47v, asun Tampereen Takahuhdissa ja koulutukseltani olen ekonomi ja insinööri.

Pisin työkokemukseni on yritysrahoituksen parissa, siinä työssä olen saanut tutustua tuhansien yritysten liiketoimintamalleihin. Uskon, että tästä kokemuksesta on hyötyä kummina toimimisessa. Viime vuosina olen toiminut mm. tilitoimiston liiketoimintajohtajana ja rahoituslaitoksen yksikön johtajana. Aikaisempaa työkokemusta löytyy myös yrityshautomotoiminnan pyörittämisestä ja logistiikan parista. Olen työskennellyt pitkään perinnän ja terveyttäminen parissa, joten uskon pystyväni auttamaan yrityksiä myös taloudellisten haasteiden kanssa. Lisäksi olen vastannut toiminnan kehittämisestä ja tietotekniikan hyödyntämisestä palveluprosessien tehostamisessa, sekä asiakaspalvelun parantamisessa.

Minulle tärkein harrastus on hiihto, lisäksi pidän autojen ja veneiden korjaamisesta sekä remontoinnista.

 

Lasse Käylätasku

Olen Lasse Kylätasku, 70 v,  yrittäjä Pirkkalasta. Koulutukseltani olen merkonomi ja prosessi- konsultti.

Vuodesta 1973 toimin erilaisissa  myynnin ja markkinoinnin johtotehtävissä. Vuonna 1984  aloitin  yrittäjänä.  Toiminta oli mm elintarvikkeiden maahantuontia 10 Euroopan maasta, Japanista  ja USA:sta. Vuodesta 1997 aloitin liikkeenjohdon konsulttina ja yritysvalmentajana, jatkuu edelleen.
Toimialaosaamista tukku- ja vähittäiskaupasta, palveluliiketoiminnasta, franchising toiminnasta, lääke- ja elintarviketeollisuudesta sekä yrittäjyydestä.
Osaamisalueet: markkinointi- ja myyntistrategiat, myyntiorganisaatioiden rakentaminen- ja johtaminen. Ketjuliiketoiminnan kehittäminen. Esimiestoiminnan ja johtamisen kehittäminen, henkilöstövalmennukset ja erilaiset kompetenssiarviot.

Harrastan trumpetin soittoa, purjehdusta ja kuntourheilua.

 

Jouko Kyllönen

Olen Jouko Kyllönen, ikä 71 v, kotipaikka Ikaalinen, Titteli DI, Koneenrakennus Oulun yliopisto, nykyisin eläkeläinen.

Työuran 10 ensimmäistä vuotta olin palkkatöissä. Aloitin projektitoimintaa harjoittavassa konepajan esimies- ja päällikkötehtävissä. Seuraavat vuodet konsulttina pkt -yrityksiä auttamassa ja kehittämässä opettivat ymmärtämään, kuinka organisaatio toimii kokonaisuutena ja miten toimintaa kehitetään. Sain näkökulman yrittäjien maailmaan.

Tärkein ja mielenkiintoisin työjakso alkoi, kun siirryin v 1990  yrittäjäksi ja keskisuuren valmennusyrityksen osakkaaksi. Ajatusmaailmani muuttui melko tavalla: piti osata paketoida, tuotteistaa ja myydä omaa osaamista. Autoin yritysjohtoa ja esimiehiä onnistumaan  tehtävässään: muuttumaan, uudistumaan, uudelleen suuntaamaan ja kehittämän toimintaa. Hyvin asiakasyritysten erilaiset tarpeet ja oma mielenkiinto ohjasivat osaamistani ja kehittymistäni. Vuosien kuluessa rakentui valmentajan työkalupakki, jota sovelsin eri käytännön tilanteisiin.

Koko yrityksen henkilöstön kanssa yhdessä tekeminen kytki käyttöön olemassa olevan osaamisen  jo suunnitteluvaiheessa. Suunnitellaan asioita yhdessä ja tehdään sitten se mitä on suunniteltu – osallistaen, arvostaen ja vastuullisesti.

Mielenkiinnon kohteeni on nyt yhteisöllinen toiminta maaseutuympäristöissä, kylän kehittämistä ja talkootoimintaa omassa asuinympäristössä. Aikaa vie myös metsätilojen ja kiinteistöjen hoito Ikaalisissa ja vapaa-ajan asunnolla Rukalla. Tilalla teen pienimuotoista kotitarveviljelyä.

Yritysmaailman tapahtumia seuraan aktiivisesti ja opettelen sijoitustoimintaa harrastuspohjalta.

Ajankohtaista

Heidi Rämö Pirkanmaan Yrityskummit ry:n toiminnanjohtajaksi

KUNTAKUMMI-HANKKEESSA TULEMME ASIAKKAAN LUO

Yrityskummin on oltava hyvä kuuntelija

Takaisin ylös