KUNTAKUMMIT VALITTU PILOTTIKUNTIIN

Kolme pilottikuntaa ja kaksi ryhmäpilottia Pirkanmaalla saivat nimetyt kuntakummit. Tavoitteena on kehittää yrityskummitoimintaa Pirkanmaalla luomalla uusia toimintamalleja ja syventämällä yhteistyötä pääyhteistyökumppaneiden Pirkanmaan 23 kunnan elinkeinotoimien/kehitysyhtiöiden sekä Pirkanmaan Yrittäjien aluejärjestön ja paikallisyhdistysten kanssa. Käytännössä yrittäjille tarjotaan vakiinnutettavaa mentorointitukea. Tätä tavoitetta toteuttamaan kehitetään ns. Kuntakummi-mallia. Kaksivuotisen hankkeen jälkeen sen antia voidaan hyödyntää myös muualla Suomessa.

Kuntakummin tehtävänä on auttaa oman alueensa yrityksiä toimimalla yhteistyössä paikallisen yrittäjäjärjestön ja elinkeinotoimen tai kehitysyhtiön organisaation kanssa toimintamallien kehittämisessä, pilotoinnissa sekä käyttöönotossa ja vakiinnuttamisessa. Pyrkimyksenä on tavoittaa mahdollisimman paljon yrityksiä ja yrittäjiä. Kuntakummi on yrityskummien näkyvät kasvot paikkakunnalla ja hänellä voi tarvittaessa olla apunaan 1-2 yrityskummia. Kuntakummilla ei ole suoria mentoroitavia yrityksiä yrityskummitehtävissä paikkakunnallaan vaan hän koordinoi niitä eteenpäin. Mentorointia voidaan kuitenkin järjestää yhdessä elinkeinotoimen tai kehitysyhtiön kanssa paikkakunnittain yrittäjien palvelemiseksi.

Kuntakummit

Akaan kuntakummiksi on valittu Tommi Liesniemi, Tampereen Jukka Isotalo ja Ylöjärven Reijo Karppinen sekä läntisen pilottiryhmän, Parkano, Kihniö, Ikaalinen ja Hämeenkyrö, kuntakummiksi Jouko Suokas. Pohjoisen pilottiryhmän, Mänttä-Vilppulan, Ruovesi ja Virrat kuntakummiksi valittiin Jorma Tirkkonen ja Jarmo Paunu.

Vuoden 2025 loppuun mennessä Pirkanmaan jokaisella kunnalla on oma kuntakummi, jolla on kokemusta johtotehtävissä toimimisesta elinkeinoelämässä tai yrittäjyydestä useiden vuosien ajalta. Hän tuntee Pirkanmaan Yrityskummien ekosysteemin, jotta osaa ohjata yrittäjiä eteenpäin silloin, kun lisäapua tarvitaan. Kuntakummi tekee vapaaehtoistyötä eikä saa työstään palkkaa.

Seuraavaksi valitut kuntakummit perehdytetään toimintaansa ennen aloitusta. Heille järjestetään toimintansa aikana keskinäisiä kokemustenvaihtopäiviä, jolloin käydään keskustelua hyvin toimivista sekä kehitettävistä toimintatavoista.

Työ- ja elinkeinoministeriön rahoittaman hankkeen suojelijana toimii kunta- ja alueministeri Anna-Kaisa Ikonen.

Lisätietoja:
Tapani Kaskela toiminnanjohtaja p. 050 303 9000
Sari Neva-aho projektipäällikkö p. 050 554 4450

Ajankohtaista

Heidi Rämö Pirkanmaan Yrityskummit ry:n toiminnanjohtajaksi

KUNTAKUMMI-HANKKEESSA TULEMME ASIAKKAAN LUO

Yrityskummin on oltava hyvä kuuntelija

Takaisin ylös