Keskikesän kynnyksellä

Hyvät yrityskummit ja verkostokumppanimme,

Pirkanmaan kummitoiminnassa on nyt hieno ja positiivinen tekemisen meininki. On ilahduttavaa nähdä, että vapaaehtoistyömme kysyntä kasvaa hyvää vauhtia. Ensimmäisen vajaan vuosipuoliskon aikana palvelujemme kysyntä on kasvanut noin 10%. Yrityksiä kiinnostavat erityisesti kasvu- ja kehittämisasiat, mutta myös erittäin tärkeä Yrittäjän tukipalvelu on ollut hyvin suosittu. Tätä palvelua toteutamme yhteistyössä Pirkanmaan Yrittäjien ja asiantuntijaverkoston kanssa.

Aktiivikummien määrä on myös kasvussa, ja mukaan on saatu tusinan verran uusia aktiivikummeja. Muistattehan, arvoisat kummit, ja miksei sidosryhmien edustajatkin, kertoa eri tilaisuuksissa jatkuvasta lisäkummitarpeestamme. Tavoitteemme on, että vuoden 2024 alussa meillä olisi vähintään 100 aktiivikummia mukana toiminnassamme. Tällä hetkellä aktiivikummeja on noin 85.

Kuntakummi-hanke on otettu hyvin vastaan koko Pirkanmaan alueella. Projektipäällikkö Sari Neva-aho on saanut kuntasektorin toimijat ja yrittäjät kiinnostumaan toiminnastamme. Kummikunnat on valittu ja työ projektissa etenee suunnitelman mukaisesti. Kerromme tästä hankkeesta tarkemmin myöhemmin tässä uutiskirjeessä.

Omalta osaltani palkkatyöni Pirkanmaan Yrityskummeissa päättyy vuoden lopussa, jolloin olen ollut toimessa noin 6 ½ vuotta. Tämä aika on ollut erittäin antoisaa: olen osallistunut noin 900 klinikkatapahtumaan ja lukuisiin tilaisuuksiin Pirkanmaan alueella, niin puhujana kuin osallistujana. Tämä ei kuitenkaan ole jäähyväisten aika, sillä jatkan myöhemmin aktiivisena rivikummina. Toiminnanjohtajana haluan jo tässä vaiheessa kiittää kaikkia kummeja ja yhteistyökumppaneita upeasta yhteistyöstä.

Uuden toiminnanjohtajan haku avattiin 18. maaliskuuta 2024, ja määräaikaan mennessä 15. huhtikuuta 2024 saimme kunnioitettavat 65 hakemusta. Paikka kiinnosti, ja hakijat olivat pääsääntöisesti erittäin päteviä. Tätä kirjoittaessa rekrytointiprosessi on loppusuoralla ja tiedotamme teille kaikille lopputuloksesta heti kun se vain on mahdollista. Olen varma, että kapulanvaihto sujuu mallikkaasti, sillä uuden toiminnanjohtajan perehdyttämistyöhön on varattu hyvin aikaa.

Vaikka kummitoiminta rauhoittuu heinäkuun ajaksi, olemme silti valmiita auttamaan kiireellisissä tukipalvelu tilanteissa. Kesän aikana voitte ottaa tarvittaessa yhteyttä suoraan omaan kummiinne, joka seuraa sähköpostia ja puheluita.

Elokuussa kummeille järjestettävä Suomen Yrityskummien Kesä-Akatemia 20.-21. elokuuta 2024 Tampereella on erinomainen tilaisuus verkostoitua, oppia uutta ja nauttia mukavasta yhdessäolosta. Tapahtumassa on luvassa mielenkiintoisia puhujia, työpajoja ja rentoa yhdessäoloa. Golffareille on oma ohjelma jo 19. elokuuta 2024 Nokia Riverin kentällä, joten muistakaa kummit ilmoittautua ajoissa.

Syksyn tullen jatkamme energisesti perustoiminnan ja hanketyön parissa. Tulemme keskittymään erityisesti Kuntakummi-hankkeen tuomiin mahdollisuuksiin ja siihen, miten voimme entistä paremmin tukea yrityksiä tässä murroksessa. Tarjoamme myös koulutusmahdollisuuksia kummien osaamisen kehittämiseksi.

Toivon kaikille rentouttavaa ja inspiroivaa kesää. Nauttikaa aurinkoisista päivistä, ja kerätkää voimia syksyn haasteisiin. Kiitos teille kaikille upeasta työstä ja panoksesta kummitoiminnassa!

Tapsa

Ajankohtaista

Riemukkaasti kohti kevättä, Arvoisa lukija!

30-juhlavuotemme on sujunut aktiivisesti kummityön merkeissä

Yrityskummeilla kysyntää yritysten mentoroinnissa

Takaisin ylös