Pirkanmaan Yrityskummien Vuoden 2022 Kummiyritys hyvittää hiilijalanjälkensä metsänistutuksin

Kuvassa: Vuoden 2022 Kummiyrityksen toimitusjohtaja Teppo Vuohelainen on saanut lasisen linnun muistoksi valinnasta. Hetkeä juhlistavat myös Pirkanmaan Yrityskummien hallituksen puheenjohtaja Tapio Somppi, toiminnanjohtaja Tapani Kaskela, yrityskummi Jorma Tirkkonen sekä Stonelementin tuotantopäällikkö Raimo Vuohelainen.

 

Orivedellä toimiva Stonelement Oy on Pirkanmaan Yrityskummien Vuoden 2022 Kummiyritys. Stonelement valmistaa patentoidulla järjestelmällä luonnonkivielementtejä teollisena käsityönä. Teppo ja Raimo Vuohelainen perustivat yrityksen 2013. Yrityskummi yrityksessä on ollut vuodesta 2016. Valinnan Yrityskummien syyskokouksessa esitteli yrityskummi Jorma Tirkkonen.

– Stonelement on systemaattisesti kehittänyt toimintaansa, kasvanut, ollut koko ajan kannattava, kehittänyt uusia ympäristöystävällisiä tuotteita ja investoinut merkittävästi tuotantolaitokseen. Tarkoituksena on avata vienti entistä voimakkaammin, kertoo yrityskummi Jorma Tirkkonen. Stonelementin ensimmäinen yrityskummi Raimo Ylivakeri innosti veljeksiä lähtemään tuotteillaan asuntomessuille, sillä seurauksella, että Mikkelin asuntomessuilta 2017 lohkesi voitto.

– Olemme hyvin ylpeitä tästä huomionosoituksesta. Koemme yrityskummin merkityksen yrityksemme kehityksessä erittäin merkittäväksi. He ovat avanneet silmiämme näkemään hetkittäisten ongelmien yli ja rohkaisseet kasvuun, sanoo Teppo Vuohelainen.

Pohjoismaisia sääolosuhteita hyvin kestävä kivielementti on patentoituna Stonelement-tuotteena kestävän kehityksen suunnannäyttäjä Suomessa. Yritys hyödyntää muilta toimijoilta yli jäävän kiven, valmistaa siitä suunnitellut elementit ja asentaa ne sovitusti kohteeseen. Parhaimmillaan elementtiseinää valmistuu 70 metriä päivässä. Yritys hyvittää oman pienen hiilijalanjäljen metsänistutuksin.

Yrityksen tuotteet soveltuvat niin yksityiseen kuin julkiseen rakentamiseen. 2021 valmistuivat Keminmaan kirkon portaat ja 2021-2022 toteutettiin kivirakenteita Helsingin kadettikoulun kiinteistöön, joka muutettiin asuinkäyttöön Munkkiniemen Kadetiksi. Stonelementin vientimarkkinat ovat avautuneet Pohjoismaihin, Eurooppaan ja Japaniin. Yritys työllistää vakituisesti viisi henkilöä ja yhteistyöyrittäjiä toista kymmentä.

Ensi vuonna 30-vuotisjuhlavuottaan viettävä Pirkanmaan Yrityskummit on valinnut Vuoden Kummiyrityksen toistakymmentä kertaa.

Ajankohtaista

Heidi Rämö Pirkanmaan Yrityskummit ry:n toiminnanjohtajaksi

KUNTAKUMMI-HANKKEESSA TULEMME ASIAKKAAN LUO

Yrityskummin on oltava hyvä kuuntelija

Takaisin ylös