Tampereen Viherrakennus Oy sai Vuoden 2019 kummiyritys -palkinnon

Tampereen Viherrakennus Oy:n omistaja ja toimitusjohtaja Tero Ilomäki on saanut Pirkanmaan Yrityskummit ry:n Vuoden kummiyritys -palkinnon. Viherrakentajien rinnalla on kulkenut muutaman vuoden ajan kummi Jaakko Barsk.

Palkittu Tampereen Viherrakennus Oy on toiminut nykyisellä omistuspohjalla keväästä 2016 lähtien. Siitä alkaen yrityksellä on ollut myös kummi. Viherrakennus Oy on sekä viher- että kivirakentaja.

Tero Ilomäen yrityksen kasvuvauhti on ollut huima. Viherrakentajien liikevaihto samoin kuin tulos ovat molemmat kasvaneet muutamassa vuodessa useita satoja prosentteja. Yrittäjä on myös parhaillaan rakentamassa kannustusjärjestelmää henkilökunnalleen.

– Menestys vuoden kummiyrityksessä on ollut mahdollista kovalla työllä, ja siitäkin huolimatta, että talvikausi pysäyttää alan lähes kokonaan, todettiin palkinnon jakotilaisuudessa.

Viherrakennus tekee viherrakentamista ja viheraluekokonaisuuksia sekä yrityksille että yksityisille. Yrityksellä on tällä hetkellä toimipisteet Tampereella ja Hämeenlinnassa.

– Asiakkaitamme ovat yksityiset omakoti- ja kesämökkitaloudet, taloyhtiöt, isännöintitoimistot, kunnat ja kaupungit sekä rakennusliikkeet. Toteutuksesta vastaavat ammattitaitoiset työnjohtajat, sekä alan koulutuksen saaneet vihertyöntekijät. Kalustomme on nykyaikaista ja työkohtaisesti mitoitettu, kertoo toimitusjohtaja Tero Ilomäki.

Ilomäen mukaan Viherrakennus Oy:n toiminnan alkuvaiheessa kummin eli Jaakko Barskin merkitys oli erittäin suuri. – Hän antoi ennen kaikkea rohkeutta mennä eteenpäin ja toi esille uusia näkökulmia. Vieläkään en halua luopua kummistani, sillä yhteiset ”pähkimisemme” ovat edelleen kovasti merkityksellisiä, sanoo Vuoden kummiyrityksen palkinnon saanut Tampereen Viherrakentajat Oy:n toimitusjohtaja ja omistajayrittäjä Tero Ilomäki.

Yhteistyötä

Yrityskummien antama tuki, apu, ohjaus ja kannustus perustuvat kummien vankkaan yrittäjä- ja työelämäkokemukseen. Yhteistyössä yrittäjän kanssa tapahtuva toiminnan kehittäminen on saattanut parin viime vuosikymmenen aikana lukuisia pirkanmaalaisia yrityksiä turvallisemmille väylille, ja useita myös mittavan menestyksen poluille.

Tukitoimintamalli leviää koko Eurooppaan

Pirkanmaan Yrityskummit on kehittänyt myös merkittävän kriisivaarassa olevien yrittäjien tukipalvelu -menetelmän. Malli on saanut huomattavasti valtakunnallista kiitosta. Eduskunta myönsi viime vuonna tukipalveluille 100 000 euroa mallin kehittämiseen ja sen levittämiseen. Nyt pirkanmaalainen yrittäjien tukitoimintamalli on leviämässä jo kaikkialle Eurooppaan.

Ajankohtaista

JUHLATUNNELMA KATOSSA: PIRKANMAAN YRITYSKUMMIT JUHLIVAT 30-VUOTISTAIVALTAAN

Monipalveluyrittäjällä menee nyt hyvin, mutta kaiken katkeaminen oli hyvin lähellä

KUNTAKUMMI-HANKE VAUHTIIN

Takaisin ylös