Näin yrityskummit auttavat

Keskustelukumppani ja paljon muuta

Yrityksen johtaminen on usein yksinäistä puuhaa. On asioita, joita ei voi tai halua kertoa edes lähipiirilleen. Moni ideakin saattaa jäädä toteuttamatta, kun ei ole ketään, jonka kanssa siitä keskustelisi.

Yrityskummi on hankkinut kokemuksensa liike-elämässä ja näin tuo keskusteluun näkökulmia, jotka yrittäjältä on saattanut jäädä huomioimatta.  Kummin työ on pyyteetöntä ja luottamuksellista.  Hänellä on sinulle aina aikaa. Yrittäjän ja mentorina toimivan yrityskummin yhteinen tavoite on löytää ratkaisuja yrityksen menestymiseen.

Kummeilla on kokemusta ja osaamista

Yrityskummit ovat liike-elämän kokeneita yrittäjiä, yritysjohtajia tai elinkeinoelämän asiantuntijoita, jotka tarjoavat veloituksetta osaamistaan ja aikaansa yrityksien kehittämiseen. Yrityskummit ovat Pirkanmaan Yrityskummit ry:n jäseniä. Jäseniä on 200 ja yhdistys muodostaa yrityskummia ja tarvittaessa myös kummiyritystä auttavan verkoston.

Miten yrityskummit toimivat?

Tärkeintä on yrityksen ja kummin välille syntyvä avoin vuorovaikutussuhde ja  luottamus, jolloin vaikeitakin asioita voi nostaa esiin. Vapaamuotoisissa keskusteluissa ongelmat hahmottuvat, asiat selkiintyvät, ideat jäsentyvät ja yrittäjä saa varmuutta yrityksensä johtamiseen ja kehittämiseen.

Itsestään selviä asioita on harvoin ja ns. tyhmät kysymyksetkin ovat tärkeitä, koska silloin varmistetaan, että kummi ja yritys ovat samalla aaltopituudella.

Milloin kummista on apua?

Kummi voi auttaa yrittäjää löytämään ajatuksia liiketoiminnan kehittämisessä, toiminnan tehostamisessa tai laajentamisessa sekä kansainvälistymisessäkin. Useimmiten keskusteluissa etsitään vastausta myös kysymykseen, miksi yritys on olemassa, minkälaisia tavoitteita halutaan saavuttaa ja millä keinoin se tapahtuu? Mitä kannattaa tehdä tai mitä ei? Ja miksi.

Liiketoimintasuunnitelman tekee yrittäjä itse, mutta eväitä sen tekemiseen syntyy yrityskummin kanssa käytävissä keskusteluissa ja kokonaiskuvan kirkastuessa. Yritys saattaa kohdata isojakin muutostilanteita kuten sukupolvenvaihdokset ja yrityksen myynti tai osto – tai vaikkapa taloudellinen kriisi.  Tällöinkin yrityskummi kattavine kumppaniverkostoineen on yrittäjän apuna.

Kummin kanssa voi myös tuulettaa ajatuksiaan, vaikka välitöntä muutostarvetta ei yrityksessä juuri nyt olisikaan. Keskusteluista on aina hyötyä ja aiheita on rajattomasti – vaikkapa: Koska viimeksi aloitit uuden harrastuksen?

Yrittäjä, haluatko kokeneen yrityskummin tueksesi?

lue lisää!

Haluatko jakaa osaamistasi ja kokemuksesi yrityskummina?

lue lisää!

”Olen saanut uskoa omaan tekemiseen sekä konkreettista tukea ja kannustusta päätöksentekoon.”

”Kummi toimi olkapäänä ja neuvonantaja yrityskaupan kiemuroissa. Ei ollut helppo operaatio ja vanhempi yrittäjä tukena oli ihanaa.”

Ajankohtaista

Asiakaskuuntelun antia

Lue lisää: Asiakaskuuntelun antia

Yrityskummit ovat Tampereen pormestarille kokemuksen ääni

Lue lisää: Yrityskummit ovat Tampereen pormestarille kokemuksen ääni

Pirkanmaan Yrityskummit esittäytyvät

Lue lisää: Pirkanmaan Yrityskummit esittäytyvät

Pirkanmaan Yrityskummit valitsi Ari Nevalan Vuoden 2021 yrityskummiksi

Lue lisää: Pirkanmaan Yrityskummit valitsi Ari Nevalan Vuoden 2021 yrityskummiksi
Takaisin ylös