Miten yrityskummit auttavat?

Keskustelukumppani ja paljon muuta

Yrityksen johtaminen on usein yksinäistä puuhaa. On asioita, joita ei voi tai halua kertoa edes lähipiirilleen. Moni ideakin saattaa jäädä toteuttamatta, kun ei ole ketään, jonka kanssa siitä keskustelisi. Yrityskummi on ennen kaikkea luotettava kuuntelija, jolle voi kertoa huolensa ja ideansa. Kummilla on sinulle aina aikaa. Yrityskummi tuo keskusteluun mukaan oman kokemuksensa. Kummi ratkaisee kanssasi asioitasi kumppanina. Yrityskummi haluaa kummiyrityksen menestyvän. Hän on tukena korvauksetta.

Kummeilla on kokemusta

Yrityskummit ovat liike-elämän kokeneita yrittäjiä, yritysjohtajia tai elinkeinoelämän asiantuntijoita, jotka tarjoavat osaamistaan ja aikaansa yrityksien kehittämiseen. Kummit ovat Pirkanmaan Yrityskummit ry:n jäseniä. Jäseniä on 200 ja yhdistys muodostaa kummia ja tarvittaessa myös kummiyritystä auttavan verkoston.

 

”Olen saanut uskoa omaan tekemiseen sekä konkreettista tukea ja kannustusta päätöksentekoon.”

 

 

”Kummi toimi olkapäänä ja neuvonantaja yrityskaupan kiemuroissa. Ei ollut helppo operaatio ja vanhempi yrittäjä tukena oli ihanaa.”

 

 

Miten yrityskummit toimivat?

Parhaiten kaikkia elämän asioita hoidetaan puhumalla ja yrityskummi on henkilö, jolle voi puhua. Tärkeintä on yrityksen ja kummin välille syntyvä luottamus, jolloin vaikeitakin asioita voi nostaa esiin. Vapaamuotoisissa keskusteluissa ongelmat hahmottuvat, asiat selkiintyvät, ideat jäsentyvät ja yritysjohto saa varmuutta yrityksensä johtamiseen ja kehittämiseen. Itsestään selviä asioita on harvoin ja ns. tyhmät kysymyksetkin ovat tärkeitä, koska silloin varmistetaan, että kummi ja yritys ovat samalla aaltopituudella.

Milloin kummista on apua?

Tärkeintä on huomata, että kun on mahdollisuus käydä hyvin luottamuksellisia keskusteluja, niin kummista on apua yrityksen toiminnan kaikissa vaiheissa. Liiketoimintasuunnitelman tekee yrittäjä itse, mutta eväitä sen tekemiseen syntyy yrityskummin kanssa käytävissä keskusteluissa ja kokonaiskuvan kirkastuessa. Kummi voi auttaa yrittäjää löytämään ajatuksia liiketoiminnan kehittämisessä, toiminnan tehostamisessa tai laajentamisessa sekä kansainvälistymisessäkin.

Useimmiten keskusteluissa etsitään vastausta myös kysymykseen, miksi yritys on olemassa, minkälaisia tavoitteita halutaan saavuttaa ja millä keinoin se tapahtuu? Keskusteluun voidaan nostaa myös yrityksen erilaiset kriisitilanteet, sukupolvenvaihdokset ja yrityksen myynti tai osto. Kummin kanssa voi myös tuulettaa ajatuksiaan, vaikka välitöntä muutostarvetta ei yrityksessä juuri nyt olisikaan. Keskusteluista on aina hyötyä ja aiheita on rajattomasti – vaikkapa: Koska viimeksi aloitit uuden harrastuksen?

Yrittäjä, haluatko kokeneen
kummin tueksesi?

lue lisää!

Haluatko jakaa
kokemuksiasi kummina?

lue lisää!

Ajankohtaista

Zoneatlas Oy on Pirkanmaan Yrityskummien Vuoden 2020 Kummiyritys

Lue lisää: Zoneatlas Oy on Pirkanmaan Yrityskummien Vuoden 2020 Kummiyritys

”ILMAN KUMMIN ROHKAISUA OLISIN EHKÄ YKSINYRITTÄJÄ”

Lue lisää: ”ILMAN KUMMIN ROHKAISUA OLISIN EHKÄ YKSINYRITTÄJÄ”

LEOKO ON AINUTLAATUINEN ALALLAAN SUOMESSA – YRITYSKUMMI LÄHTI KIRKASTAMAAN VOIMAILIJOIDEN MERKKIÄ

Lue lisää: LEOKO ON AINUTLAATUINEN ALALLAAN SUOMESSA – YRITYSKUMMI LÄHTI KIRKASTAMAAN VOIMAILIJOIDEN MERKKIÄ

”Äänessä” Riitta Repola Pirkanmaan Yrityskummien Vuoden Yrityskummi 2019

Lue lisää: ”Äänessä” Riitta Repola Pirkanmaan Yrityskummien Vuoden Yrityskummi 2019
Takaisin ylös