Harri Meller vastaanotti Suomen Leijonan ansioristin

Toimitusjohtaja, yrityskummi Harri Meller vastaanotti tasavallan presidentin hänelle itsenäisyyspäivänä 2021 myöntämän Suomen Leijonan ansioristin 17.5. pidetyssä Pirkanmaan Yrityskummien kevätkokouksessa.

Ansiomerkki Mellerille myönnettiin mittavista ansioista yrityskummitoiminnan kehittäjänä Pirkanmaalla. Yrityskummitoiminta on lyönyt itsensä läpi ja saanut tunnustuksen yrittäjien keskuudessa. Tällä hetkellä kummeja on lähes 200 ja uusia kummeja liittyy joukkoon koko ajan. Kummit myös kouluttavat itseään osallistumalla muun muassa Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen räätälöityyn yritysneuvojakoulutukseen.

Myytyään yrityksensä 2006 kansainväliselle toimijalle, Meller siirtyi Pirkanmaan Yrityskummien toiminnanjohtajaksi. Tätä tehtävää hän hoiti kymmenen vuotta nostaen Yrityskummit merkittävään maakunnalliseen ja kansalliseen asemaan. Toiminnanjohtajan tehtävät Meller jätti 2018, mutta toimi Yrityskummien hallituksen puheenjohtajana vuoteen 2020. Hän on edelleen Suomen Yrityskummien hallituksen jäsen ja mukana yrityskummien kansainvälisessä Early Warning-hankkeessa.

Vaikka Harri Meller on virallisesti eläkkeellä, hän edelleen aktiivinen toimija ja yrityskummi. Vuonna 2018 hän luonnehti elämäänsä tavalla, joka on täyttä totta tänäänkin.

– Viisaimmiltani olen oppinut, että ihmistä ei niinkään stressaa työ, vaan se, jos hän joutuu tekemään asioita, joista ei tykkää. Minä olen saanut tehdä töitä, joista tykkään ja niin yritän toimia jatkossakin. Se tarkoittaa, että rakennan, tutkin historiaa, kirjoitan kirjaa, pelaan golfia, autan kummiyrityksiäni, toimin eri hallituksissa ja nautin Lapista.

 

Teksti: Juha Kosonen

Kuva: Annikaisa Knuutila

Ajankohtaista

Heidi Rämö Pirkanmaan Yrityskummit ry:n toiminnanjohtajaksi

KUNTAKUMMI-HANKKEESSA TULEMME ASIAKKAAN LUO

Yrityskummin on oltava hyvä kuuntelija

Takaisin ylös