Unelmointi Val de Fiemmessä toteutui

Kuvakollaasi vierailusta OAC Finlandin upouusissa tiloissa.

UNELMOINTI VAL DI FIEMMESSÄ TOTEUTUI

Reetta Vuorio esittelee liukulumikenkiä, joiden side sopii kaikkiin kenkiin.

Reetta Vuorio myönsi, että yrityksestä on tullut yksi lapsi muiden joukkoon. OAC Finland perustettiin vuonna 2008 Reetta ja Miika Vuorion unelmoitua Val di Fiemmessä tulevaisuuden liikkumisesta ja urheiluvälineistä. Samana vuonna syntyi myös Reetan ja Miikan toinen lapsi. OAC Finlandin tarina alkoi hiilikuituisten retkiluistimien suunnittelusta ja on edennyt liukulumikengistä Sakon kivääritukkeihin. Kysyntää on ollut niin paljon, ettei markkinointiin ole tarvinnut suuremmin panostaa.

Haasteita ja onnistumisia on matkan varrella ollut. Antti-Jussi Tiitolan aiemmat verkostot ja suhteet auttoivat nopeasti alkuun. ISPO-mssut ovat olleet myös menestyksekkäät myynnin kannalta ja uuden agentin myötä Kanadan markkinoiden aukeaminen on ollut tärkeä etappi. Paljon on pitänyt kuitenkin ottaa itse selvää eivätkä Kanadan verotuskäytännöt ole olleet niitä helpoimpia, Reetta totesi. Lisäksi Kanadassa lähetetään edelleen shekkejä.

Koska tuotteiden teettäminen Kiinassa ja Baltiassa eivät onnistuneet, päätettiin aloittaa valmistus Kangasalla ja Saarikylissä toiminta on vuosi vuodelta vain laajentunut. Suksien lasikuitusukitus takaa kestävän rakenteen, kun kuidutus menee ytimen ympäri ja nousukarvat pysyvät myös hyvin pohjassa kiinni. Parasta on, että siteen voi säätää käyttäjän kengän koon mukaan.

OAC Finlandin valmistus on keskitetty tuotantotiloihin Kangasalla.

Uudet upeat tilat mahdollistavat uusien robotiikkakokonaisuuksien mahtumisen vielä tulevaisuudessakin ja vahva toimialaosaaminen on selkeä kilpailuetu. Siksi tuotekehitykseen satsataan nyt ja huomenna. Kasvu on vahvaa ja yhtenä painopistealueena sen takaamiseksi onkin työvoimansaatavuus. Liukulumikenkiin voi tutustua osoitteessa skinbased.fi ja hiihdellä puistossa, järvenjäällä tai metsätöissä, missä latuja ei ole.

 

Yrityskummeilla riitti kysymyksiä koko vierailun ajan.

Pirkanmaan Yrityskummit kävivät tutustumassa OAC Finlandin kasvutarinaan Kangasalla. Modernit tilat tuoksuivat uudelle.

 

Teksti, projektikoordinaattori

Sari Neva-aho

Ajankohtaista

Yrittäjä Virpi Lehti haluaa yrityskummi Eija Niemeltä varmuutta ajatuksilleen

Suomen johtava rappurallien valmistaja on menestyvä perheyritys

Haastavat olosuhteet ja nopea päätöksenteko DC Worksin arkea

Takaisin ylös