Tapani Kaskela on uusi toiminnanjohtaja

Vahdinvaihto tapahtuu 1.9.2018, Harri Meller jää eläkkeelle ja Tapani Kaskela ottaa vetovastuun.

Tapani KaskelaEsittelyssä Tapani Kaskela

Keuruulla syntynyt, Heinolassa kasvanut ja sieltä aikanaan ylioppilastodistuksensa saanut Kaskelan Tapani, tutummin Tapsa, on kutakuinkin kuuskymppinen mies. Hän on mies, joka totta vieköön tietää, mitä tarkoittaa työ ja mitä pitää sisällään sana yrittäminen. Tapani Kaskela on Pirkanmaan Yrityskummien uusi toiminnanjohtaja. Tapsan ammatillinen kulku tähän päivään saakka, se on kuin kuuntelisi aarteita koppaansa poimivan, innostuneen pojan kertomusta. Aivan kuin hän oivaltaisi jokaisella uudella työpysäkillä, että juuri tämä juttu pitää hoitaa viimeisen päälle hyvin, sillä seuraavalla pysäkillä näitäkin oppeja tarvitaan. Ja juuri näin on käynyt. Matkoilta ja kaikilta välipysäkeiltä kertyneet ja kerätyt aarteet ovat nyt Tapsan repussa. Ja sekä reppu että reissumies ovat Pirkanmaan Yrityskummien käytössä. Kaskela vaikuttaa mieheltä, joka osaa nauttia työstään. Tervetuloa Tapsa!

MATKOJA JA PYSÄKKEJÄ

– Isäni oli rakennusmestari. Oli siis kovasti luontevaa, että Kaskelan poika meni jo 14-kesäisenä rakennukselle töihin nauloja lankuista putsaamaan. – Niihin ja jatkossa vähän vaativampiinkin rakennusalan hommiin pestauduin sen jälkeen monena kesänä. Myöhemmässä vaiheessa toimin vielä muurarin hanslankarina ja putkimiehenkin apuna. Laaja kirjo perimiehisiä taitoja tuli opituksi, kertoo Tapsa. Rakentajan ja kirvesmiehenkin taidot hankkinut Kaskela laajensi nuoruudessaan elämänkokemustaan työskentelemällä myös tovin työvaihdossa Floridassa. Työn syvä ymmärtäminen onkin yksi niistä avuista, joita Tapsa toi mukanaan Pirkanmaan Yrityskummeihin.

ENSIMETRISTÄ YRITYSKUMMEIHIN

Työura Lapissa koulasi Kaskelaa myös pitkäjänteisyyteen. – Sitä ominaisuutta juuri olen tarvinnut muun muassa osallistu;uani näihin lukuisiin yritysten omistajanvaihdoshankkeisiin. Niissä nimittäin asioiden, tapahtumisten ja toimeenpanemisten aikajänne on todella suhteellinen käsite, kertoo Tapsa, joka sai muutama vuosi sitten valtakunnallisen omistajavaihdosasiantuntija -palkinnon. Tunnustus annettiin hänelle pitkä-jänteisestä ja ansiokkaasta työstä yritysten omistaja-vaihdosten edistämisessä sekä alueellisella että valtakunnallisella tasolla. Omistajavaihdokset ovat yksi vahvasti kasvava toiminnan alue myös Pirkanmaan Yrityskummeissa. Uudella yhdistyksen toiminnanjohtajalla on vahva kompetenssi tähänkin tehtävään.

– Ja sitten! Minua kannustettiin hakemaan tätä Pirkanmaan Yrityskummien toiminnanjohtajan avoimeksi tullutta paikkaa. Ja nyt olen täällä. Ehkä juuri tätä varten koko elämäni erilaisia ”kouluja” käyneenä. Henkisestihän työ kummeissa on paljolti saman oloista kuin moni aikaisempi toimintakenttäni. – Tunnen tulleeni monella tavalla tuttuun yhteisöön. Kaikki kolme edeltäjääni eli Kivimäen Karin, Eerolan Ilkan ja Mellerin Harrin, tunsin hyvin. Kummeistakin osa on entuudestaan tuttuja. – Minulla on syvä halu jeesata yrityksiä. Haluan omalta osaltani tehdä tässä yhteisössä parhaani, jotta pirkanmaalaiset pk-yritykset voisivat mahdollisimman hyvin.

 

Ajankohtaista

Heidi Rämö Pirkanmaan Yrityskummit ry:n toiminnanjohtajaksi

KUNTAKUMMI-HANKKEESSA TULEMME ASIAKKAAN LUO

Yrityskummin on oltava hyvä kuuntelija

Takaisin ylös