Finnvera yrityksen rahoituskumppanina sen elinkaaren eri vaiheissa

Finnvera tekee jatkuvaa yhteistyötä Pirkanmaan Yrityskummien kanssa. Finnvera on uudistanut  pk-takausta ja tarjoaa myös muita erinomaisia  palveluita pienyrityksille, mm. alkutakausta ja digitalisaatio- ja innovaatiolainaa. Näistä kertoo lisää Finnveran aluejohtaja Juha Ketola.

Hyvä liikeidea, yrittäjävalmiudet ja huolellinen suunnittelu auttavat liiketoiminnan käynnistämisessä ja pyörittämisessä. Ne auttavat myös rahoituksen järjestämisessä. Pankki on yleensä luonteva valinta aloittavan yrityksen ensisijaiseksi rahoittajaksi, mutta jos yrityksen vakuudet eivät riitä pankin luotolle, pankki voi hakea Finnveran alkutakausta luoton vakuudeksi. Alkutakaus sopii erinomaisesti alle kolme vuotta toimineelle yritykselle vauhdittamaan toiminnan alkuvaihetta. Jos alkutakaus ei syystä tai toisesta sovellu yrityksen hankkeen rahoitukseen, voidaan lainan vakuudeksi hakea Finnvera-takausta.

Yli kolme vuotta toimineelle yritykselle helpoin ja ehdoiltaan paras rahoitusratkaisu on Finnveran vuodenvaihteessa uudistama Pk-takaus | Finnvera. Pk-takaus on luotonsaajalle aina vakuudeton ja se sopii kotimaan investointeihin, tuotekehitykseen ja käyttöpääomatarpeisiin sekä liiketoimintakauppoihin.

Alku- ja pk-takausta käytettäessä Finnveran takausosuus voi olla tarvittaessa jopa 80 % lainan määrästä. Yksittäisen alkutakauksen vähimmäismäärä on 10 000 euroa ja enimmäismäärä on 80 000 euroa ja vastaavasti pk-takauksen enimmäismäärä on 200 000 euroa. Muiden rahoitusratkaisujen kohdalla rahoitusosuutemme on pääsääntöisesti 50 % hankkeen kokonaisrahoituksesta. Kaupan tai toimituksen edellyttämässä valmistusaikaisessa rahoituksessa Finnveran rahoitusosuus voi tapauskohtaisesti olla jopa 80 %. Vaadittavan omarahoitusosuuden suuruus vaihtelee hankkeen mukaisesti. Investoinneissa tyypillinen omarahoituksen osuus on 15 prosenttia. Alku- ja pk-takauksissa Finnvera ei edellytä omarahoitusosuutta. Tämä lisäksi alku- ja pk-takauksen hakeminen yritykselle on helppoa. Asiointi tapahtuu kokonaan oman pankin kautta.

Finnvera otti käyttöön 1.6.2023 uudet lainatuotteet, ilmasto- ja ympäristölainan sekä digitalisaatio- ja innovaatiolainan, jotka on toteutettu yhteistyössä Euroopan investointirahaston kanssa InvestEU-takausohjelman tuella. Uusilla lainatuotteilla mahdollistetaan erityisesti pk-yritysten investointeja siirtymässä vihreämpään ja digitalisempaan tulevaisuuteen. Laina sopii yrityksille, joiden rahoitustarve keskittyy esimerkiksi tuote-, prosessi-, palvelukehittämiseen, muuhun immateriaaliomaisuusinvestointiin, liiketoimintamallien digitalisointiin, toimitusketjun digitaaliseen hallintaan tai digitaalisen liiketoiminnan kehittämiseen. Lisätietoa uusista lainatuotteista löydät oheisista linkeistä Digitalisaatio- ja innovaatiolaina | Finnvera ja Ilmasto- ja ympäristölaina | Finnvera.

Parhaiten tavoitat meidät asiakaspalvelukanaviemme kautta puhelimitse numerosta 029 460 2580 arkisin klo 9-16.15, sähköpostitse asiakaspalvelu@finnvera.fi tai viestillä sähköisen asiointipalvelumme kautta Finnveran asiointi.

Tässä oli vain pieni pintaraapaisu Finnveran rahoitustarjontaan. Meihin kuten muihinkin rahoittajiin kannattaa olla ajoissa yhteydessä niin pääsemme rakentamaan yhdessä yrityksen tarpeisiin kulloinkin parhaiten sopivan rahoitusratkaisun.

Rahoitusterveisin,

Juha Ketola

Aluejohtaja

Finnvera, Sisä-Suomi

Ajankohtaista

Heidi Rämö Pirkanmaan Yrityskummit ry:n toiminnanjohtajaksi

KUNTAKUMMI-HANKKEESSA TULEMME ASIAKKAAN LUO

Yrityskummin on oltava hyvä kuuntelija

Takaisin ylös