YRITYSKUMMI AUTTAA YKSINYRITTÄJÄÄ

Mitro Koskiluoma (oik) kiittää Tommi Rasilan apua. – Toimintani oli alkuun liian harrastelijamaista. Nyt osaan katsoa yritystäni eri näkökulmista. KUVA: RAMI MARJAMÄKI

Mitro Koskiluoma (oik) kiittää Tommi Rasilan apua. – Toimintani oli alkuun liian harrastelijamaista. Nyt osaan katsoa yritystäni eri näkökulmista. KUVA: RAMI MARJAMÄKI

Elämäntapayrittäjälle talousasiat eivät ole niin tärkeitä kuin itse toiminnan sisältö. Tämän on huomannut tekniikan tohtori, sarjayrittäjä ja hallitusammattilainen Tommi Rasila, 54. Hän on toiminut jo useita vuosia vapaaehtoistyössä Pirkanmaan yrityskummien jäsenenä ja sparrannut yrittäjiä taiteilijasta naisten perustamaan mainostoimistoon.

– Perustin ensimmäisen oman yritykseni jo 17-vuotiaana ja uusin yritykseni on kolme kuukautta vanha, Tommi sanoo.

Tällä hetkellä hän tukee hifi-alan yrittäjää Mitro Koskiluomaa, 45, jonka yritys Sound Factor Oy toimii Tampereen keskustassa.

Mitron yritys myy korkeatasoista kotiäänentoistoa, asentaa laitteita ja opastaa niiden käytössä, jotta laitteet soivat mahdollisimman hyvin. Mitro on myös musiikin maisteri, trumpetisti ja myy musiikkitarvikkeita, joita ei muualta saa.

– Annan yrittäjälle sellaista apua, mitä hän kaipaa. Usein heidän toimintansa on järjestymätöntä. Käymme aluksi läpi mission, vision ja strategian. Mietimme oikea toimintatapaa ja miten yritys voi lisätä kannattavuuttaan, Tommi sanoo.

Markkinointia, liikkeen sijaintia, tuotteita ja talousasioita puidaan myös usein. Tavoitteiden pitää olla realistisia, sillä yrityskummilla ei ole taikasauvaa.

– Puhumme myös henkilökohtaisista asioista, sillä yrittäjä on usein aika yksin. Toimin tarvittaessa Leelian lepotuolina ja maadoituslankana. Minulle voi aina puhua.

Tommista on virkistävää olla mukana verkostoissa ja haistella uusia tuulia yrityskummina.

– Kun pysyn ajan hermolla, se auttaa hallitustyöskentelyäni eri yrityksissä. Uskon toisten auttamiseen, sillä olen saanut itsekin apua.

Ajankohtaista

Monipalveluyrittäjällä menee nyt hyvin, mutta kaiken katkeaminen oli hyvin lähellä

KUNTAKUMMI-HANKE VAUHTIIN

Pirkanmaa on iskussa taantumasta huolimatta

Takaisin ylös