Suvi Roiko päätyi hakemaan yrityskummia

Tamperelainen valokuvaaja Suvi Roiko päätyi hakemaan yrityskummia, sillä hän halusi saada ulkopuolisen näkemyksen yrityksestään sekä ihmisen, jonka puoleen voi kääntyä ammatillisissa kysymyksissä. ”Yksin työskennellessä jää helposti toistamaan samaa kaavaa eikä näe isompaa ongelmaa tai puutteita, joihin kannattaa tarttua”, Suvi toteaa.

Koronan seurauksena Suvin kalenteri tyhjeni nopeasti ja kesän varaukset peruttiin. Suvin mukaan alkukevättä leimasi pahanlaatuinen epävarmuus ja stressi, kun ei tiennyt kauanko tilanne kestää ja mitkä ovat sen pitkän ajan seuraukset, sillä kuluttajien ostokäyttäytymistä oli turha arvailla. ”Koronan aiheuttamat muutokset olivat ehdottomasti pahin vaihe koko yritykseni historiassa, ” Suvi kertoo. Kevään haastavassa tilanteessa Suvi oli paljon yhteydessä yrityskummiinsa Lelle Niemelään, joka sai hänet uskomaan tulevaisuuteen ja asioiden järjestymiseen. Varaustilanne kuitenkin parani nopeasti koronarajoitusten höllennysten myötä ja yrityksen tulos tasautui viime vuoden tasolle. ”Nyt toivotaan, ettei toista aaltoa tule ja saadaan keväältä siirtyneet juhlijat ikuistettua turvallisesti elokuussa”, Suvi toteaa.

Suvin yrityskummi Lelle Niemelä on tehnyt pitkän työuran myynnin ja markkinoinnin parissa asiantuntijana sekä yrittäjänä. Lelle on toiminut yrityskummina kolme vuotta ja hänestä on ollut palkitsevaa huomata, että oma kokemus ja osaaminen on ollut kummiyrityksille hyödyksi. Lellen mukaan koronan aiheuttaman myllerryksen keskellä hänen tehtävänään yrityskummina oli pysyä ajan hermolla yrittäjän toimintaan vaikuttavista päätöksistä ja auttaa yrittäjää keskittymään olennaiseen. ”Onnistumiset ja hyvä mieli ovat yrittäjän ja yrityskummin yhteinen palkinto”, Lelle toteaa.

Juttu on osa yrityskummien #suomitoimii-sarjaa.

Ajankohtaista

Zoneatlas Oy on Pirkanmaan Yrityskummien Vuoden 2020 Kummiyritys

Lue lisää: Zoneatlas Oy on Pirkanmaan Yrityskummien Vuoden 2020 Kummiyritys

”ILMAN KUMMIN ROHKAISUA OLISIN EHKÄ YKSINYRITTÄJÄ”

Lue lisää: ”ILMAN KUMMIN ROHKAISUA OLISIN EHKÄ YKSINYRITTÄJÄ”

LEOKO ON AINUTLAATUINEN ALALLAAN SUOMESSA – YRITYSKUMMI LÄHTI KIRKASTAMAAN VOIMAILIJOIDEN MERKKIÄ

Lue lisää: LEOKO ON AINUTLAATUINEN ALALLAAN SUOMESSA – YRITYSKUMMI LÄHTI KIRKASTAMAAN VOIMAILIJOIDEN MERKKIÄ

”Äänessä” Riitta Repola Pirkanmaan Yrityskummien Vuoden Yrityskummi 2019

Lue lisää: ”Äänessä” Riitta Repola Pirkanmaan Yrityskummien Vuoden Yrityskummi 2019
Takaisin ylös