Kesän kynnyksellä 

Tässä yhteenvedossani nostan esiin muutamia toimintamme lukuja. Erityisesti haluan kiinnittää huomiota Tukipalveluun tulevien yrittäjien myöhäiseen reagointiin.  Monta myönteistäkin asiaa löytyy kerrottavaksi.

Alkuvuosi on sujunut kummitoimintamme osalta vilkkaana miellyttävine asiakashaasteineen. Yrityskummien palvelut todentotta kiinnostavat pirkanmaalaisia yrittäjiä/yrityksiä –  vuoden 100. klinikkatapaaminen toteutuu touko-kesäkuun vaihteessa. Kummitoimintaan hakeudutaan pääsääntöisesti mukaan yrityksen kasvu ja kehittäminen mielessä. Yrityskauppojen määrä on myös nousussa ja niinpä klinikoilla olemme tavanneet niin yrityksen myyjiä-, ostajia että sukupolvenvaihdoksia suunnittelevia yrittäjiä. Kokemuksen syvää rintaääntä ”kokemus auttaa” halutaan kuunnella ennen oman päätöksen tekoa, näin asiakkaat ovat meille kertoneet.

Tukipalveluun tullaan usein liian myöhään

Ole yhteydessä ajoissa, sanoo Tapani Kaskela.

Yrittäjän tukipalvelussakin riittää asiakkaita. Toivomme, että yrittäjät ottaisivat meihin yhteyttä jo paljon aikaisemmin, viimeistään heti kun laskujen maksu alkaa takuta.   Suomessa konkurssien ja yrityssaneerausten määrät ovat kasvussa. Tammi-maaliskuussa 2023 asetettiin konkurssiin 687 yritystä, mikä on 31,4 prosenttia enemmän viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna (523 kpl). Koronapandemian perään rysähtänyt energiakriisi, sota Euroopassa, raaka-aineiden, komponenttien ja hyödykkeiden hintojen ja sittemmin myös korkojen nousu ovat yhtälö, jossa yritysten kyky selviytyä velvoitteistaan ja menestyä liiketoiminnassaan joutuvat koetukselle.

Yrityssaneerauksia aloitettiin 70 tammi-maaliskuussa 2023. Yrittäjän tukipalvelussa me kummit autamme löytämään ratkaisuja taloudelliseen ahdinkoon joutuneille yrittäjille yhdessä tukipalveluverkoston kumppaniemme kanssa. Valtakunnallisen Yrittäjän talousavun kanssa teemme hyvää yhteistyötä keskittyen pirkanmaalaisiin yrityksiin.

Kasvun eväät -hanke tuottaa hyviä käytänteitä

Yksinyrittäjän kasvun ja työllistämisen eväät hanke päättyy 31.7.2023. Mukaan olemme saaneet  108 yksiyrittäjää eri puolilta Pirkanmaata. Pilottihankeen lopputulemana julkaistaan mm. Kasvun Eväät -opas yksinyrittäjille. Lisäksi hankkeessa toteutettuja hyviä käytänteitä tullaan jalkauttamaan Suomen Yrittäjien ja Suomen Yrityskummien kautta ympäri Suomen.

Kummitehtävä kiinnostaa

Positiivista on sekin, että kummitoiminta kiinnostaa uusia kummeja hakeutumaan mukaan vapaehtoistyöhön ja auttamaan yrityksiä. Alkuvuoden 13 uudella aktiivikummilla olemme vahvistaneet mentorointipalveluamme ja aktiivikummeja on nyt aika tarkkaan 100. Jatkuva haku on kuitenkin käynnissä.  Haluankin kiittää suosittelijoitamme ja rohkaista jatkamaan toiminnastamme kertomista omissa verkostoissa ja eri tilaisuuksissa liikkuessanne.  Tasapuolisuuden ja kysynnänkin näkökulmasta tarvitsemme lisää naiskummeja mukaan toimintaamme.

Pidäthän liikkumalla huolta itsestäsi?

Liikunta ja tietoisuus omasta kunnosta on noussut medioissa isoksi puheenaiheeksi. Siksipä minäkin muistuttelen  hyvinvointia edistävästä kesäliikunnasta. Elokuussa liikuntaa tarjoamme pelaamalla juhlagolf-kisan!  Toivotamme tervetulleiksi yrityskummit omien kummiyritystensä edustajien kanssa tiistaina 22.8.2023 klo 9.00 Nokia River Golfin River-kentälle kisaamaan.

 

Kaikkea hyvää kesään…

Tapsa

Ajankohtaista

Keskikesän kynnyksellä

Riemukkaasti kohti kevättä, Arvoisa lukija!

30-juhlavuotemme on sujunut aktiivisesti kummityön merkeissä

Takaisin ylös