Kevätkokousta täydensivät ministerin ja pankki-isäntien katsaukset

Pirkanmaan Yrityskummien kevätkokous 2024

Puheenjohtaja Tapio Sompin avatessa 20. toukokuuta kevätkokouksemme OP Tampereen tiloissa oli kummeja tupa täynnä. Hyvä meno jatkuu kummitoiminnassa, eikä siksi ole ihme, että pian eläköityvän toiminnanjohtajamme Tapani Kaskelan tehtäviin on tunkua. Valinnoissa ollaan loppusuoralla, ja lähiaikoina tulee aiheesta tiedotettavaa.

Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Eero Posti, joka yllätyksettömästi kutsui sihteeriksi Tapani Kaskelan. Hyvin Eero postinsa hoiti, kokous sujui jouheasti. Tili- ja vastuuvapaudet myönnettiin mukisematta. Osasyynä tähän oli tietenkin se, että kummit olivat etukäteen perinpohjaisesti perehtyneet kokouskutsun yhteydessä jaettuun materiaaliin.

Pirkanmaan Yrityskummeilla on hyvä ministeriflaksi: Viimevuoden lopulla 30-vuotisjuhlassamme oli puhujana Anna-Kaisa Ikonen ja nyt kevätkokouksessa Arto Satonen. Kelpais varmaan muillekin.

Työministeri Satosen vierailupäivänä nykyinen hallitus täytti 11 kuukautta, ja Satonen kertoikin aluksi hallituksen yleisistä tavoitteista kuten kestävästä kasvusta. Sen jälkeen hän avasi omaa salkkuaan ja käsitteli mm. paikallisen sopimisen edistämistä ja vanhentuneen lainsäädännön purkua.

Suurempina ympyröinä hän käsitteli mm EU:n sisämarkkinoita pk-yritysten kannalta sekä työperäistä maahanmuuttoa, jossa tulijoiden lähtömaina ovat mm. Intia, Filippiinit, Brasilia sekä Vietnam.

Esityksen jälkeen käytiin ministerin kanssa vilkasta keskustelua, ehkä hieman evästettiinkin.

Esityksen jälkeen alkoi sometus, jossa poseerasi myös Satosen eduskunta-avustaja Pasi Viitasalo juhlajulkaisumme ja kummipinssimme kera. Tämän jälkeen maakunta-avustaja Jarmo Palukka otti juhlakalut matkaansa.

Seuraavaksi julkistettiin, kukitettiin, palkittiin ja kunniakirjoitettiin vuoden yrityskummi Jarmo Paunu. Eikä aiheetta.

Lisää valoa kevääseen toi OP Tampere. Paikalla olivat Jani Vilpponen, Kari Lepistö ja Aki Viitanen, joka piti ajankohtaiskatsauksen. Sen mukaan globaali talousvire on kohentunut ja inflaatio suurelta osin rauhoittunut. Korkoliikkeet ovat edelleen arvaamattomia, ja niihin suojautumista suositellaan.

Kiitokset OP:lle pitkäaikaisesta yhteistyöstä Pirkanmaan Yrityskummien kanssa! Siinä jatkoa kuulemma seuraa.

Jukka Isotalo
Tampereen kuntakummi

Ajankohtaista

Heidi Rämö Pirkanmaan Yrityskummit ry:n toiminnanjohtajaksi

KUNTAKUMMI-HANKKEESSA TULEMME ASIAKKAAN LUO

Yrityskummin on oltava hyvä kuuntelija

Takaisin ylös