Yrityskummi auttaa yrittäjää kasvussa ja kannattavuudessa

Yrityskummi auttaa yrittäjää kasvussa ja kannattavuudessa

Yrityskummi tarjoaa yrittäjälle mentorointia ja sparrausta yrityksen liiketoiminnan kehittämisessä. Meitä on noin sata kokenutta yrityskummia Pirkanmaalla auttamassa pk-yrityksiä kasvamaan ja kansainvälistymään.

Zoneatlas Oy on hyvä esimerkki innovatiivisesta ja kehityshaluisesta pk-yrityksestä, joka on käyttänyt yrityskummin palveluja jo yli neljän vuoden ajan.

Viime vuosien aikana yritys on käynyt läpi merkittävän transformaation. Se on vaihtanut sekä strategian että nimen. Uusi nimi Zoneatlas kuvaa hyvin nykyistä vuorovaikutteisiin karttoihin keskittyvää toimintaa, jossa yritys on kehittänyt omia tuotteita ja vahvaa huippuosaamista.

Uusi strategia toi uusia asiakkaita. Viime kesänä Maanmittauslaitos kiinnostui Zoneatlaksen palveluista. Sitä kiinnosti rajapyykkien tarkempi paikantaminen joukkoistamisen avulla. Zoneatlas kehitti tähän ratkaisun ja Maanmittauslaitos käynnisti Pyykkijahdin. Sitä mainostettiin kesällä usealla radiokanavalla. Näin Maanmittauslaitos sai tietoja monesta kadonneesta rajapyykistä sekä tarkennettua useiden rajapyykkien paikkatietoja.

Tämän vuoden helmikuussa Pohjoismaiden parhaaksi outdoor-kohteeksi valittu Ylläs tilasi Zoneatlakselta digitaalisten palvelu-, reitti- ja aktiviteettikarttojen kehitystyön. Tilaus saatiin toista vuotta kestäneiden neuvottelujen tuloksena. Tämä on tärkeä päänavaus talviliikuntapaikkojen asiakassegmentissä.

Yrityskummin merkitys. Zoneatlas on tavannut yrityskummiaan kuukausittain. Yhdessä on fokusoitu strategiaa, arvioitu kiinnostavimpia asiakassegmenttejä, mietitty omia tuotteita ja eri liiketoimintamalleja.

Hyvin tärkeää on ollut hyvän innostavan ilmapiirin rakentaminen yhdessä. Kun kemiatkin toimivat, nähdään enemmän mahdollisuuksia kuin haasteita ja osataan tarttua niihin.

Teksti Jouko Suokas

Ajankohtaista

Kuullaanpas kummia: Juha Österlund tarjoaa kummiyrityksen käyttöön kokemuksensa

Lue lisää: Kuullaanpas kummia: Juha Österlund tarjoaa kummiyrityksen käyttöön kokemuksensa

Yrityskummilta voi kysyä luottamuksellisesti

Lue lisää: Yrityskummilta voi kysyä luottamuksellisesti

Iloa ja vaikuttavuutta vapaaehtoistyössä – Jouko Suokas (Aamulehti 3.3.2022)

Lue lisää: Iloa ja vaikuttavuutta vapaaehtoistyössä – Jouko Suokas (Aamulehti 3.3.2022)

Tapio Somppi jatkaa Pirkanmaan Yrityskummien puheenjohtajana

Lue lisää: Tapio Somppi jatkaa Pirkanmaan Yrityskummien puheenjohtajana
Takaisin ylös