Hakametsän Sport Campus on valtava strateginen hanke

Pirkanmaalaiset yrityskummit kokoontuivat 14.9. tasaamaan syyspäivää Hakametsän hallin Kukonpesä-aitioon hämmästelemään Hakametsä Sport Campuksen tulevia kehitysvaiheita suunnittelija Oona Haimin Tampereen kaupungilta opastamana, kuuntelemaan asiantuntija Sami Etulan puhetta mikro ja pien-yritysten strategiatyöstä, sekä KOOVEEn Petri Kettusen tarinointia jääkiekkojuniorityöstä. Petrin parina  Santeri Aalto, keskushyökkääjä, vastasi kummien kysymyksiin omakohtaisella otteella.

Hakametsä Sport Campus-hanke on Tampereelle merkittävä monesta näkökulmasta. Harppaus  1964 valmistuneesta ”legendaarisestakin” Hakametsän jäähallista Sport Campukseen on valtava. Sen monimuotoisuus ja suuruus taisi antaa monelle kuulijalle yllättävääkin tietoa. (https://hakametsa.com/yleisolle/)

Etula Groupin Sami Etula muistutteli strategiasuunnittelun kehittymisestä:  uudet tutkimukset ovat jyränneet aiemmat koulukunnat ja tuoneet yrityksille tilalle uusia tapoja tehdä strategiatyötä.  Monelle strategian suurin ongelma on itse strategia-sana.  Näin Sami tämän sanan kiteytti: ”Strategia on yhteinen päämäärä (suunta), josta asiakkaat ovat halukkaita maksamaan + jonka henkilöstö on halukas ja kykenevä tekemään + jonka omistajat ovat halukkaita rahoittamaan.”
Strateginen merkitys syntyy niistä  asioista, jotka ovat tulevan menestyksen kannalta meille ratkaisevan tärkeää juuri nyt.  Toteuttamisen ja toimeenpanon näkökulmasta ominaisuuksiltaan hyvä strategia on yksinkertainen, tehtäväkeskeinen, viestittävissä ja toteutettavissa. Päätös strategian noudattamisesta tai noudattamatta jättämisestä omassa työssä tehdään yksilötasolla.

P1929 TK-V:nä aloittaneen, nyt Mestiksessä pelaavan KOOVEEN:n Petri  Kettunen ja Santeri Aalto kertoivat juniorityön olleen kautta aikojen  elinehto ja menestystekijä jääkiekkojoukkueen monitasoisessa  kasvattamis- ja  kilpailutoiminnassa.  Suuri yleisö ei aina ole perillä siitä merkittävästä työstä, mitä junioreiden kanssa tehdään.  Iso merkitys on heti pelaajapolun alusta alkaen niille, jotka tuntevat kuuluvansa joukkoon, haluavat kehittyä pelaajina. Juniorityön pyörittämiseen tarvitaan mukaan perheiden panostuksia, verkostoja ja vapaaehtoisia.

Jossain vaiheessa alkaa kirkastua, riittävätkö pelaajan taidot – niin pelilliset kuin psyykkisetkin –  niiden unelmien toteuttamiseen, jotka ovat häämöttäneet mielessä: Haluan liigapelaajaksi ja ammattilaiseksi kotimaan tai ulkomaiden kentille. Santerin omat ajatukset myötäilevät myös näitä samoja latuja. Nuorena miehenä hänellä on edessään monenlaisia pelaamiseen, työhön, opiskeluun liittyviä valintoja.  Toivomme Santerille matkaansa menestystä.

Kiitämme isäntiämme, KOOVEEn toimitusjohtaja Pekka Hemmilää ja myyntijohtaja Petri Kettusta antoisasta illasta.

Ajankohtaista

JUHLATUNNELMA KATOSSA: PIRKANMAAN YRITYSKUMMIT JUHLIVAT 30-VUOTISTAIVALTAAN

Monipalveluyrittäjällä menee nyt hyvin, mutta kaiken katkeaminen oli hyvin lähellä

KUNTAKUMMI-HANKE VAUHTIIN

Takaisin ylös