Yksinyrittäjän Kasvun ja työllistämisen eväät hankeen kiertue vieraili Mänttä-Vilppulassa

Mänttässä
Tarkistin ennen kokouksemme alkamista MW-kehityksen toimitusjohtaja Otto Huttuselta, että aikaisemmin Mänttä on taivutettu otsikon tapaan ilman astevaihtelua. Nykyisin tämä jäänne on vältetty kuntaliitoksella, ja kävimmekin yrityskummeina 4. toukokuuta esittelemässä Kasvun Eväät-palvelua Mänttä-Vilppulassa.

Tilaisuuden avasi tj. Otto Huttunen Art Hotel Honkahovin komeissa tiloissa, joissa tietämän mukaan on aikanaan ollut Pohjoismaiden suuriruutuisin ikkuna. Oli vieläkin ehjä ja maisemat komeat. Huttusella on silmää yritysten kehittämiselle mutta myös korvaa musiikille. Paikkakuntaa onkin brändätty mm. sivustoilla visittaidekaupunki.fi, mutta ”Suomen Firenze” ei kuulemma kuitenkaan ihan vielä kuulu saapasmaalaisten vakiosanontoihin.

Alueelta parhaiten tunnetun kemiallisen ja mekaanisen puunjalostusteollisuuden lisäksi Huttunen mainitsi myös paikallisen konepaja- ja komposiittiteollisuuden sekä mittavan yrittäjäjoukon.

Ohjelmaa jatkettiin Pirkanmaan Yrityskummien toiminnanjohtajan Tapani Kaskelan johdattamana yksinyrittäjille tarkoitetulla Kasvun Eväillä. Hän mainitsi mm., että yrittäminen saattaa olla niin intensiivistä kokopäivätyötä, että sitä saatetaan jatkaa nukkuessakin. Unen aikana olevat ideat kannattaa heti kirjata muistiin paperille, jotta ne varmasti olisivat vielä aamullakin tallessa. Sen sijaan Tapsa jätti kannustamatta unissakävelyyn kompensoimaan vähäiseksi jäänyttä päiväliikuntaa.

Yrityskummi Jorma Tirkkonen jatkoi kertomalla kummitoiminnasta: Mikä on yrityskummin rooli ja mikä niitä kummeja oikein motivoi mittavaan vapaaehtoistoimintaan yritysten auttajina.

Kuuntelimme kiinnostuneena Anu Schuolerin kokemuksia yrittäjyydestä. Sen tuloksena on syntynyt paikkakuntalainen Viinitupa Vuorenmaja. Sinnikkyyttä on Anulla kiitettävästi riittänyt, vaikka pandemia on kovin yrittänyt kampittaa. Viinien maistelu kun ei ole vetovoimaisimmillaan maski naamalla.

Tilaisuus oli sinänsä onnistunut, toki paikallisia yrittäjiä olisi saanut olla enemmän kuuntelemassa, sopiiko yrityskummien Kasvun Eväät -palvelu oman yrityksen tilanteeseen.  Erääksi syylliseksi veikattiin paikkakunnalla samaan aikaan vieraillutta Sirkus Finlandiaa. Toteanpa lopuksi, että yritysten kehittämiseen tarvitaan kokemusta ja osaamista. Sitähän on yrityskummeilla muillekin jakaa.  Ongelmia ei millään pellehypyillä tai hokkuspokkuksilla ratkaista.

 

Teksti: Jukka Isotalo 

Ajankohtaista

JUHLATUNNELMA KATOSSA: PIRKANMAAN YRITYSKUMMIT JUHLIVAT 30-VUOTISTAIVALTAAN

Monipalveluyrittäjällä menee nyt hyvin, mutta kaiken katkeaminen oli hyvin lähellä

KUNTAKUMMI-HANKE VAUHTIIN

Takaisin ylös