Tekoälyllä Goforessa

Gofore
G O F O R E – yritysvierailulla paneuduttiin tekoälyn hyödyntämiseen asiakastyössä. Tästä kertoivat Goforen Juha Virtanen (vas.) ja Seppo Maukonen sekä JPond Oy:n Janne Lampi.

Pirkanmaan Yrityskummien rikkautena ovat sellaiset yrityksien johtotehtävissä toimivat henkilöt, jotka osallistuvat työtehtäviensä salliessa myös kummitoimintaan. Tämä avaa muille kummeille mahdollisuuksia tutustua pirkanmaalaisiin huippuyrityksiin ja päivittää kulloisenkin toimialan näkymiä. Sankoin joukoin marssimmekin 16. huhtikuuta näissä merkeissä sisään Gofore Oyj:n paraatiovesta firman uusiin toimitiloihin. Isäntinä meillä olivat Juha Virtanen ja Seppo Maukonen.

Yritysesittelyä oli ilo seurata, sillä firma on pitkään kasvanut kannattavasti, palkittu moneen kertaan työnantajana ja laajentunut Suomesta kohti etelää: Viroon, Saksaan, Itävaltaan, Italiaan ja Espanjaan. Yrityksen liikevaihto on luokkaa 190 M€, goforelaisia on jo yli 1400, ja töihin kerrottiin palkattavan paljon muitakin kuin pelkkiä koodareita. Goforen asiakaskuntaan kuuluu sekä suuria yrityksiä että valtion hallinnon yksiköitä.

Yritysesittelyn jälkeen päästiinkin käsiksi pääaiheeseen tekoälyyn: Miten sitä käytetään Goforessa ja kuinka sillä voidaan auttaa asiakkaiden liiketoimintaa? Käyttökohteita on laajasti ja siksi asiakkaiden AI-kyvykkyyttä on kasvatettava niiden kilpailukyvyn varmistamiseksi. Etiikka on työssä tärkeä kulmakivi.

Käytännönläheisen esimerkin toi meille Janne Lampi tilitoimisto JPond Oy:stä. Hän kertoi kuinka robotiikan ja tekoälyn avulla voidaan ”mapittaa” tiliotteita luotettavasti kirjanpidon laskentatoimia varten.

Ja sitten keskusteltiin. Toki jo esitysten aikana kummikunnasta kuului kommentteja ja lisäkysymyksiä, mutta vierailulle valittu teema oli niin mielenkiintoinen, että näkökulmia riitti.  Myös siitä, miten tekoäly vaikuttaa kummien ja kummiyritysten toimintaan.

Kiitokset Gofore Oyj:lle, vierailun järjestäjille ja esiintyjille.

Jukka Isotalo
yrityskummi

Ajankohtaista

Heidi Rämö Pirkanmaan Yrityskummit ry:n toiminnanjohtajaksi

KUNTAKUMMI-HANKKEESSA TULEMME ASIAKKAAN LUO

Yrityskummin on oltava hyvä kuuntelija

Takaisin ylös