Kasvun Eväät yksinyrittäjille

Kokemus auttaa

Kaipaatko mahdollisuutta pallotella kehittämisajatuksia tai etsitkö uutta suuntaa yritystoiminnallesi? Tarvitsetko uusia ideoita tai toimintatapoja vai haluatko laajentaa verkostojasi? Yksin pohtimisen sijaan kannattaa pohtia yhdessä ja hyödyntää Kasvun Eväät -palvelun yksinyrittäjille tarjoamia, toimiviksi testattuja työkaluja. Nimensä mukaisesti projekti tarjoaa eväitä kasvuun ja henkilökohtaista tukea yksinyrittäjälle. Kokenut yrityskummi auttaa välttämään monta turhaa mutkaa polulla kohti tavoitteita.

Kasvun Eväät -palvelun tarkoituksena on tunnistaa yksinyrittäjän kasvun paikat ja ohjata yrittäjää niiden asioiden äärelle, jotka auttavat häntä kehittämään ja kasvattamaan liiketoimintaansa.

Yrittäjä saa apua muun muassa

  • Liiketoiminnan sekä digiosaamisen kehittämisessä
  • Omien vahvuuksien tunnistamisessa
  • Verkostojen hyödyntämisessä
  • Työtehtävien ulkoistamisessa ja mahdollisessa rekrytoinnissa
  • Oma yrityskummi mentoriksi

Oleellista on, että yrittäjälle jää aikaa keskittyä oman ydinosaamisensa kehittämiseen samalla kasvattaen liiketoimintaansa.

Mitkä ovat sinun haasteesi?

Mitkä haasteet sinä yrittäjänä haluaisit antaa meille ratkottaviksi? Hyvin vauhtiin lähteneessä Kasvun Eväät -projektissa autetaan yksinyrittäjän arkipäiväisissä haasteissa hyvin matalalla kynnyksellä. Mukana matkassa verkostoidutaan ja parhaissa tapauksissa voidaan löytää uusia kumppaneita kasvattamaan liiketoimintaa tai purkamaan ruuhkia. Lue yrittäjien odotuksista ja kokemuksista yrityskummitoiminnassa tästä.

Kiinnostuitko? Täytä lomake!

Yrittäjän ammattitutkinto

Yrittäjän on hyvä osata monenlaisia taitoja ja matkalla opitaan lisää yrittämisestä. Yrittäjän maksuttoman ammattitutkinnon suorittaminen alkaa 28.9. Hakuaika: 12.05.2022—11.09.2022. Lisätietoa tutkinnosta saat tästä. Hakulomakkeeseen pääset tästä.

Kokonaiskuvaus prosessista

Yrittäjälle Kasvun Eväät -hanke on kuvattu tässä kokonaisprosessina. Aloitus Kick off -palaveri vie vain noin pari tuntia aikaa + tarvittavat matkat. Muutama Kick off -palaveri järjestetään webinaarina. Sen jälkeen voi heti ilmoittautua mukaan klinikalle, jota varten täytetään kartoituslomake. Klinikat ovat luottamuksellisia palavereita, joihin osallistuu 3-4 kummia ja toiminnanjohtaja ratkomaa yrittäjän haasteita. Sen jälkeen yrittäjä päättää haluaako yrityskummin mentoroimaan 2-4 kuukauden ajaksi.

Hankkeen aikana yrittäjille on tarjolla myös maksutonta koulutusta sekä yrittäjyyden ammattitutkintoon että digitaalisuuteen tähtäävät Tampereen aikuiskoulutuskeskuksen järjestämät koulutukset.

Tervetuloa mukaan Kasvun Eväät-kiertueelle

Tapahtumakiertueen KICKOFF-tilaisuudet kiertävät läpi Pirkanmaan.

11.8. Teams-palaveri Hämeenkyrön yrittäjille.
2.9. olemme mukana Yrittäjän päivän etkojen ständillä, Nokialla Hempankaaressa, klo 16.30 alkaen.
3.9. sään salliessa olemme Pirkkalan torilla Pirkkalan Yrittäjän päivän etkoilla.

Pirkanmaan Yrityskummien matkassa mukana:
Pirkanmaan Yrittäjät ry
Monipuoliset palvelut, Mari Rautiainen-Servo, TE-palvelut ja ELY-keskus
Yrittäjän yksilöllistä koulutusta, Tuija Pohjansaari-Kirmo, TAKK Lisäksi henkilökohtaiset keskustelut Yrityskummien kanssa

Kierroksen etenemistä 2022-2023 voi seurata alla.
Otathan Pirkanmaan Yrityskummien LinkedIn sekä KASVUN EVÄÄT-facebook-sivun seurantaan niin saat ajankohtaista infoa kiertueen aikataulusta.

AINEISTOTALLENNE TEKEILLÄ

Tulette kuulemaan yrityskummien toiminnasta ja siitä, miten kummit ja muut mentorit auttavat yksinyrittäjiä Kasvun Eväät -polulla kohti yrityskasvua. Kerromme myös tulevista koulutuksista sekä TE-palvelujen monipuolisista rahoitus- ja työvoimapalveluista.

SASTAMALA

Sastamalan Kickoff-tilaisuus järjestettiin 23.11. idyllisessä ympäristössä ja Anja Hanhijärvi projektiin osallistuneena piti yrityksestään esittelyn.

VALKEAKOSKI

Kasvun Eväät -kiertueella Valkeakoskella oli runsas osanotto ja yrittäjistä kuusi ilmoittautui mukaan kasvun matkalle. Myös kummeja on osallistunut mukaan kiertueelle eri paikkakunnilla.

MÄNTTÄ-VILPPULA

Kauniissa järvimaisemissa Mänttä-Vilppula -tilaisuudessa Anu Schuoler Finventura Oy:stä kertoi onnistumisistaan sekä myös epäonnistumisistaan. Paikalla oli yrittäjiä, yrityskummeja sekä edustajat TAKK:sta, TE-palveluista sekä MW-kehityksestä.

 

TAMPERE

Kehräsaaressa pidetyssä tilaisuudessa mukaan Kasvun Eväät -hankkeen matkaan lähti viisi yrittäjää kasvattamaan liiketoimintaansa. Työ käynnistyi Pirkanmaan yrityskummien järjestämillä klinikoilla.

KANGASALA

Kasvun Eväät -tilaisuus Kangasalan valtuustosalissa keräsi mukaan yrittäjiä monenlaisista yrityksistä myös Pälkäneeltä ja Kuhmoisista.

_______________________________________________________________________________________________________________

Lähde mukaan – hyödynnä kokemus

Yksinyrittäjä, sinun kannattaa nyt hyödyntää Kasvun Eväät -hankkeen palveluja, koska suunnitteluun osallistuu ihmisiä eri näkökulmista ja tavoitteena on auttaa yrittäjiä kasvuun sekä liiketoimintaosaamisen että digiosaamisen avulla. Käytännössä saat mukaan lähtiessäsi ilmaista mentorointia kummin kanssa 2-4 kk, ilmaista koulutusta ja oma verkostosi kasvaa. Verkostojen avulla saat lisää tietoa ja uusia kontakteja. Hanke on toistaiseksi määräaikainen eikä samoja palveluja saa välttämättä jatkossa. Sinun haasteitasi ratkomaan osallistuu nyt useampi osaaja.

Maksullista palvelua on pidempiaikaisen kummisopimuksen teko, eikä senkään hinta päätä huimaa, kun vastineeksi saat saavikaupalla kokemusta. Tästä päätät erikseen myöhemmin.

Osallistu kiertueen paikkakuntasi tilaisuuteen tai hae mukaan heti ja täytä lomake.

Kiinnostuitko? Täytä lomake!

Liiketoiminnan sekä digiosaamisen kehittäminen

Kehittyminen on nopeampaa kun se yhdistetään käytännön kautta oppimiseen. Digiahdistuksen sijaan on olemassa helpommin omaksuttavia digiratkaisuja. Me ohjaamme sinut paikallisien osaavien apujoukkojen äärelle, joiden tuella opit ja kehityt käytännönläheisesti ja pääset soveltamaan oppeja välittömästi yrityksesi toimintaan.

Vahvuuksien tunnistaminen

Kartoitamalla niin heikkoutesi kuin vahvuutesi löydetään oikeat työkalut, joilla niin ajankäyttösi kuin toimintasi tehostuu arjessa. Kokeneen yrittäjän ja verkoston tukemana autamme sinut löytämään oikeat tukikeinot, joiden avulla pystyt kehittämään toimintaasi.

Tukea ja apua työtehtävien ulkoistamiseen ja rekrytointiin

Kasvukivut liittyvät usein resurssipulaan niin oman työajan kuin työllistämisen haasteisiiin. Rohkaisemme ja autamme kokeilemaan työllistämisen uusia muotoja ja mahdollisuuksia. Lisäkäsien sekä oman osaamisen kehittymisen myötä pystyt paremmin keskittymään ydinliiketoimintaasi ja kehittymään yrittäjänä.

Oma kummi mentoriksi

Yrityksen pyörittäminen on usein yksinäistä puuhaa. On asioita, joita ei voi tai halua kertoa edes lähipiirille. Moni ideakin saattaa jäädä toteuttamatta, kun ei ole ketään, kenen kanssa asiasta keskustella. Yrityskummit ovat hankkineet kokemuksensa liike-elämässä ja ovat kokeneita yrittäjiä. He tarjoavat veloituksetta osaamistaan ja aikaansa yrityksen kehittämiseen ja pystyvät tarjoamaan näkökulmia, jotka yrittäjältä on saattanut jäädä  huomioimatta.

Projektipäällikkö

Tapani Kaskela

tapani.kaskela@ yrityskummit.net
p. 050 303 9000

 

 

Kuva: Ville Kulmala


Projektikoordinaattori

Sari Neva-aho

sari.neva-aho@yrityskummit.net
p. 050 554 4450

Kiinnostuitko?

Täytä alla olevasta linkistä taustatiedot ja otamme sinuun yhteyttä tuotapikaa! Alkumetrit kanssamme ovat ilmaisia, joten ota rohkeasti ensimmäinen askel kohti uusia kokemusverkostoja. Olemme täällä juuri sinua varten. Jos jokin asia jäi askarruttamaan mieltäsi, soita tai täytä alla oleva lomake.

Tietosuojaselosteeseemme voit tutustua täällä.

Kiinnostuitko? Täytä lomake!


Yksinyrittäjän kasvun ja työllistämisen eväät on -pilottihanke, jonka aikana luodaan kasvupolku yksinyrittäjästä työnantajayrittäjäksi.

Hankkeen päätavoitteena on vahvistaa yksinyrittäjien liiketoiminta- ja digiosaamista, ja sitä kautta tukea yrittäjyyttä sekä yritysten kasvua ja työllistämisen edellytyksiä.


Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt hankkeelle erityisavustuksen ajalle 1.8.2021 – 31.7.2023.

Pirkanmaalla toimii useita tahoja, jotka tarjoavat monipuolisia palveluita yritystoiminnan kehittämiseen.

Hankkeessa yhteistyössä ovat mukana Pirkanmaan Yrittäjät ry, TE-toimisto, ELY-keskus, Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut, Ensimetri Oy sekä kuntien ja kaupunkien elinkeinotoimet. Hankkeen aikana pyritään lisäämään toimijoiden välistä yhteistyötä ja tavoitellaan kokonaisvaltaista ja monipuolista yrityspalvelujen toimintatapaa Pirkanmaalla.

Takaisin ylös