Kasvun Eväät

YRITYSKUMMIT LOIVAT HANKKEESSA YKSINYRITTÄJIEN KASVUN EVÄÄT -OPPAAN

Pirkanmaan Yrityskummien Yksinyrittäjän kasvun ja työllistämisen eväät -hankkeen (1.8.2021-31.7.2023) päätavoitteena oli yrittäjyyden, yritysten ja työllistämisen kasvu liiketoiminta- ja digiosaamista vahvistamalla koko Pirkanmaalla. Työ- ja elinkeinoministeriön rahoittamassa Kasvun Eväät -hankkeessa loimme kasvupolkuja yksinyrittäjästä työllistäjäksi ja työnantajayrittäjäksi sekä pilotoimme uusia kehitettäviä toimintamalleja ja autoimme yksinyrittäjiä kasvupoluille. Hankkeemme pääyhteistyökumppaneita olivat Pirkanmaan Yrittäjät, Tampereen aikuiskoulutuskeskus, TE palvelut/yrityspalvelut ja kuntien elinkeinotoimet.
Järjestimme yksinyrittäjille tilaisuuksia ja koulutuksia sekä viestimme yrityksen kasvuun vaikuttavista asioista yhteistyössä hankekumppaneiden kanssa. Lähes 60 yrityskummia mentoroi sekä starttipalavereihin että jatkopoluille osallistuneita yrittäjiä. Tilaisuuksiin osallistui sekä työnhakijoita että yrittäjiä yli 2000, joista yksinyrittäjien osuus oli n. 450. Kunnilla oli tilaisuuksia järjestettäessä merkittävä rooli, koska jokaisella kunnalla on alueellaan toimivien yritysten yhteystiedot. Yrittäjien tavoittamiseksi tehtiin yhteistyötä useamman organisaation kanssa.

Hankkeen aikana teimme yhteistyötä myös muiden hankkeiden ja organisaatioiden kanssa aktiivisesti, kuten esimerkiksi Pirkkalan elinkeinotoimen Sote-rekryn, Suomen Kasvukäytävän, Tyrsky-hankkeen ja Uusi kasvu syntyy verkostoissa -hankkeen kanssa.

Opas jatkamaan hankkeen elämää

Hanketyön aikana yhteistyökumppaneiden kanssa konkretisoitui mm. Pirkanmaan Yrittäjien starttaamat hankintaneuvonta ja yksinyrittäjien verkosto, Pirkkalan kunnan aloittama kumppanuusryhmä sekä Pirkanmaan Yrityskummien tiivistyvä yhteistyö kuntien elinkeinotoimien kanssa, joka jatkuu Kuntakummi-hankkeena.
Kiinnostusta herätti myös palkkauksen yhteistyömahdollisuudet. Pirkanmaalla toimii yli 18.000 yksinyrittäjää, joista pilottihankkeessa tavoitettiin vain murto-osa ja siksi toteutimme hankeyhteistyössä yrittäjien kasvun tueksi myös Kasvun Eväät -oppaan: Kasvun Eväät -opas
Me Pirkanmaan Yrityskummeissa toivomme, että mahdollisimman moni organisaatio linkittää oppaan verkkosivuilleen ja että yrittäjät tallentavat hankeyhteistyössä toteutetun Kasvun Eväät -oppaan tulevaisuudenkin varalle. Siinä tarjoillaan kootusti linkkejä, joista löytää lisää tietoa, kun yrittäjällä on halu kasvattaa liiketoimintaansa.

Tuhannet kiitokset kaikille teille, jotka olitte mukana auttamassa yrittäjiä kasvupoluille ja kaikille yrittäjille toivotamme menestystä!

HANKKEESSA OLI 115 YRITYSTÄ MUKANA!

Kasvun Eväät -hankkeessa Pirkanmaan Yrityskummit mentoroivat ja yhteistyökumppanit auttoivat yrittäjiä haasteissaan. Tarkoituksena oli tunnistaa yksinyrittäjän kasvun paikat ja ohjata yrittäjää niiden asioiden äärelle, jotka auttavat yrittäjää kehittämään ja kasvattamaan liiketoimintaansa 1.8.2021 – 31.7.2023. Yrittäjä valitsi itse mihin osallistui.

Yrittäjä sai apua muun muassa 

  • Liiketoiminnan sekä digiosaamisen kehittämisessä
  • Omien vahvuuksien tunnistamisessa
  • Verkostojen hyödyntämisessä
  • Työtehtävien ulkoistamisessa ja rekrytoinnissa
  • Oma yrityskummi mentoriksi

Oleellista on, että yrittäjälle jää aikaa keskittyä oman ydinosaamiseensa kehittämiseen samalla kasvattaen liiketoimintaansa.

Kasvun Eväät -hankkeen osana on laadittu Kasvun Eväät -opas, jonne on koottu runsaasti linkkejä, joista yrittäjä saa lisää tietoa kasvusuunnitelmiensa tueksi. Opas on vapaasti jaettavissa ja on toivottavaa, että sitä julkaistaan mahdollisimman monella verkkosivulla.

Kasvun Eväät -opas

Työryhmän puolesta,
Sari Neva-aho, projektikoordinaattori, Kasvun Eväät -hanke, Pirkanmaan Yrityskummit ry p. 050 554 4450. Kokemus auttaa!

 

Fasilitoituja workshoppeja Platform 6:ssa toukokuussa 2023

Ajankohtaista

KUMPPANUUSRYHMÄ KASVUN EVÄIDEN JATKUMONA PIRKKALASSA

TUHTI KASVUN EVÄÄT -OPAS yksinyrittäjille

Maksutonta rekrykoulutusta

Yksinyrittäjän kasvupolku

Valitse ratkottava haasteesi

Yrittäjäkokemuksia ja yrityskummitoimintaa; PODCASTIT

Pirkanmaan Yrityskummit ry

VIRRAT, VASKIVESI

Yrityskummin mentorointipalvelusta saa nauttia maksutta 31.7.2023 saakka Kasvun Eväät -hankkeen aikana eikä kummi saa mentoroinnistaan palkkaa, kertoi yrityskummi, Eero Posti. Rasintuvalla paikalla olleet yrittäjät pyysivät vilkkaasti tapaamisia.

PÄLKÄNE

Työllistäminen oli päivän pääteemana ja auttavia käsiä tarjoavat niin TE-palvelujen yrityspalvelut, elinkeinotoimi, oppilaitokset sekä tietysti Pirkanmaan Yrityskummit. Mentorointipyyntöjä tulikin mukavasti mukaan viemisiksi Villa Katajarinteessä.

NOKIA

Uusille yrittäjille järjestetyssä tilaisuudessa, Villa Silvassa, oli innostuneita ja aktiivisia ihmisiä. Nokian kaupungin elinkeinotoimen Tiinoilta saa kysyä neuvoa, Leader-rahoitus auttaa alkuun ja yrittäjäjärjestö kouluttaa. Me yrityskummit puolestaan mentoroimme. Hyvät eväät yrittäjän matkalle.

KUHMOINEN

Kuhmolassa juteltiin innolla siitä, kuinka paljon tukia aloittava yrittäjä saa tänä päivänä, että alkumetreillä on tukevampaa ponnistaa eteenpäin. Tapani Kaskela, Valtteri Väyrynen ja Tiina Pasanen kehottivat yrittäjiä pyytämään apua matalalla kynnyksellä ja käyttämään tarjolla olevia palveluja.

ORIVESI

Teppo Vuohelainen kertoi, miten yrityskummit ovat auttaneet Stonelement-yrittäjiä jo viiden vuoden ajan.  Hän suositteli yrityskummin käyttöä muillekin yrittäjille ja sanoi, että erityisesti eri tunnuslukujen seurannasta on tullut syvällisempää kuin aiemmin.

SASTAMALA

Sastamalan Kickoff-tilaisuus järjestettiin 23.11. idyllisessä ympäristössä ja Anja Hanhijärvi projektiin osallistuneena piti yrityksestään esittelyn.

VALKEAKOSKI

Kasvun Eväät -kiertueella Valkeakoskella oli runsas osanotto ja yrittäjistä kuusi ilmoittautui mukaan kasvun matkalle. Myös kummeja on osallistunut mukaan kiertueelle eri paikkakunnilla.

MÄNTTÄ-VILPPULA

Kauniissa järvimaisemissa Mänttä-Vilppula -tilaisuudessa Anu Schuoler Finventura Oy:stä kertoi onnistumisistaan sekä myös epäonnistumisistaan. Paikalla oli yrittäjiä, yrityskummeja sekä edustajat TAKK:sta, TE-palveluista sekä MW-kehityksestä.

TAMPERE

Kehräsaaressa pidetyssä tilaisuudessa mukaan Kasvun Eväät -hankkeen matkaan lähti viisi yrittäjää kasvattamaan liiketoimintaansa. Työ käynnistyi Pirkanmaan yrityskummien järjestämillä klinikoilla.

KANGASALA

Kasvun Eväät -tilaisuus Kangasalan valtuustosalissa keräsi mukaan yrittäjiä monenlaisista yrityksistä myös Pälkäneeltä ja Kuhmoisista.

NOKIA

Yrittäjän Päivän etkoilla Nokian Hempankaaressa yrittäjien kanssa juhlahumussa nauttivat verkostoitumisesta myös Pirkanmaan Yrittäjien Janne Vuorinen ja Jenni Pöllänen. Kasvun Eväät -ständillä kävi mukavasti yrittäjiä keskustelemassa.

IKAALINEN

Kolmostien Rekry onnistui mainiosti ja Ikaalisista saimme runsaasti yhteydenottoja yrittäjiltä yrityskummitoiminnasta. Ständillämme poikettiin myös muiden suosittelusta, mikä lämmitti sydäntä. Myös Tapani Kaskela ja Eeva Viitanen olivat tyytyväisiä päivän antiin.

HÄMEENKYRÖ

Yrittäjille järjestetyillä aamukahveilla juteltiin työvoimapulasta sekä yrityskummien vapaaehtoistyönä tekemästä mentoroinnista. Yrityskummi Markku Saarisen tarinoita tosielämästä olisi kuultu pidempäänkin.

PIRKKALA

Yrittäjien järjestämille aamukahveille kokoontui yli 20 yrittäjää kuuntelemaan pirkkalaisen yrityskummi Jukka Rintalan tarinaa siitä, kuinka yrityskummi mentoroi yrittäjää. Samalla tutustuttiin Pirkkalan uuteen elinkeinojohtajaan, Marita Jaatiseen.

LEMPÄÄLÄ

Hankintamessujen järjestäminen Business Forum -webinaaritapahtuman yhteydessä toi vilkkaasti kävijöitä yritysten ständeille ja kauppaa tehtiin. Uudessa kirjastotalossa oli tilaisuudelle ja verkostoitumiseen toimivat puitteet. Kiitos kutsusta tapahtumaan, Anette Almi!

YLÖJÄRVI

Kasvun Eväät oli mukana Yrittäjän Ylöpuustissa, missä yrittäjille ammennettiin sekä myyntivinkkejä että tietoa. Yrittäjät olivat esillä ständeillä ja saivat myös siellä lisää tietoa kasvun mahdollisuuksista. Kiitos kutsusta Inkeri Remsu!

 

 

Projektipäällikkö

Tapani Kaskela
tapani.kaskela@ yrityskummit.net
p. 050 303 9000

 

 

 

Projektikoordinaattori

Sari Neva-aho
sari.neva-aho@yrityskummit.net
p. 050 554 4450

 

Kasvun Eväät -opas on ladattavissa tästä linkistä

Kasvun Eväät -opas

Seuraa meitä:
Instagram
LinkedIn

Tietosuojaselosteeseemme voit tutustua täällä.

 


Yksinyrittäjän kasvun ja työllistämisen eväät on -pilottihanke, jonka aikana luodaan kasvupolku yksinyrittäjästä työnantajayrittäjäksi.

Hankkeen päätavoitteena on vahvistaa yksinyrittäjien liiketoiminta- ja digiosaamista, ja sitä kautta tukea yrittäjyyttä sekä yritysten kasvua ja työllistämisen edellytyksiä.


Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt hankkeelle erityisavustuksen ajalle 1.8.2021 – 31.7.2023.

Pirkanmaalla toimii useita tahoja, jotka tarjoavat monipuolisia palveluita yritystoiminnan kehittämiseen.

Hankkeessa yhteistyössä ovat mukana Pirkanmaan Yrittäjät ry, TE-toimisto, ELY-keskus, Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut, Ensimetri Oy sekä kuntien ja kaupunkien elinkeinotoimet. Hankkeen aikana pyritään lisäämään toimijoiden välistä yhteistyötä ja tavoitellaan kokonaisvaltaista ja monipuolista yrityspalvelujen toimintatapaa Pirkanmaalla.

Takaisin ylös