Ryhdy yrityskummiksi

Pyyteetöntä, luottamuksellista auttamista

Kummilla pitää olla vahva halu auttaa kummiyrityksiä ilman oman edun tavoittelua. Kummien kokemustaustat vaihtelevat. Kaikilla kummeilla on kuitenkin vuosien kokemus yritysten johto- tai asiantuntijatehtävistä tai elinkeinotoiminnasta yleensä.

Kummiyritysten tarpeet liittyvät usein kasvuun, kansainvälistymiseen tai muihin muutostilanteisiin kuten yrityskauppoihin tai -järjestelyihin. Joskus apua tarvitaan yrityksen käynnistämisessä, selviytymisessä tai jopa lopettamisessa. Kummit antavat kokemusta, ymmärtämystä ja luottamuksellista tukea kummiyrityksille, eivät niinkään varsinaisia erityisasiantuntijapalveluita niin kuin konsulttiyritykset.

Ryhdy yrityskummiksi

 

 

Yrityskummit Heikki Savikko ja Jarmo Paunu suorittivat yrittäjän ammattitutkinnon vuonna 2022. Kuva: Emilia Aakko.

Sinun kokemuksesi hyötykäyttöön uusille yrittäjille

Kummityö on antoisaa ja vapaaehtoista toimintaa. Se on kokemustiedon jakamista, tukemista ja mentorointia. Aina ehdottoman luottamuksellista. Koko toiminnan ensisijainen päämäärä on kummiyrityksen ja yrittäjän hyvinvoinnin ja menestyksen vahvistaminen.

Palkitsevaa olla osa kummiyhteisöä, kokea ja oppia uutta

Vaikka yrityskummin mentorointityöstä ei palkkiota maksetakaan, tulee palkitsevuus toista kautta.  Mentorointi ja oman kokemustiedon lisääminen ja jakaminen vahvistavat kummin tunnetta olla hyödyllinen muille ja myös itselleen. Tietoa kartuttavat myös Pirkanmaan Yrityskummien tarjoamat koulutustilaisuudet  – eikä vähiten antoisat klinikkakeskustelut yrittäjien ja toisten kummien kanssa.  Kokemus auttaa.

 

”Minua kummina motivoi mahdollisuus jakaa omaa osaamista ja kokemusta sitä tarvitseville yrityksille. On mukava nähdä kun yritykset kehittyvät suunnitelmien mukaan.”

”Koen verkostoitumisen muiden samanhenkisten kummityössä olevien kanssa itselleni tärkeäksi.”

Tapani Kaskela
toiminnanjohtaja
050 3039000
etunimi.sukunimi@yrityskummit.net

Osoite:
Technopolis C-talo
Kalevantie 2, 33100 Tampere

Takaisin ylös